Designmuseo sijaitsee Korkeavuorenkadulla. Kuva: Otso Kaijaluoto

Puinen teepaviljonki aukeaa keskiviikkona Designmuseon edustalla

Designmuseon edustalle  nousevaan puurakenteiseen palviljonkiin pääsee nauttimaan teetä 3. heinäkuuta alkaen. Teepaviljonki on avoinna 15. syyskuuta saakka, kun Helsinki Design Week päättyy. Paviljonkiin voi ostaa teetä ja purtavaa Designmuseon kahvilasta sen aukioloaikoina. Omia eväitäkin voi nauttia paviljongissa.

Teepaviljongin ovat rakentaneet Lontoolaisen University of Westminsterin ja Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijat. Opiskelijoiden työtä ohjaa puurakentamiseen vierailevana luennoitsijana University of Westminsterissä erikoistunut suomalaisarkkitehti Sami Rintala.  Kyseessä on jo kolmas vuosi, kun Rintala opettaa Westminsterin opiskelijoille puurakentamista Suomen Lontoon-instituutin tuella.

Paviljonki valmistuu kahdessa maassa: suuret osat syntyvät Aalto-yliopiston Puustudiossa, pienemmät ja kevyemmät tuotetaan Lontoossa, josta ne matkaavat opiskelijoiden mukana Helsinkiin.

Lopulta opiskelijat tapaavat rakennustontilla ja saattavat osat yhteen. Miltä lopputulos sitten näyttää oikeassa koossa? Miltä tuntuu astua paviljonkiin ensi kertaa? Miltä englantilainen tee maistuu helsinkiläisessä miljöössä? Kohta päästään kokeilemaan, sanoo Rintala.

Teepaviljonki juhlistaa Suomen ja Britannian diplomaattisuhteiden juhlavuotta. Toukokuussa tuli kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Britannia tunnusti Suomen itsenäisyyden. Suomen Britannian-suurlähettiläs Tom Dodd pitää paviljonkia erinomaisena esimerkkinä Britannian ja Suomen yliopistojen yhteistyöstä ympäristövastuullisen arkkitehtuurin saralla.

Designmuseo


JAA