Luminen ja talvinen Espan puisto. Kuva: Mika Lappalainen.

Talviloma kutsuu tekemisen pariin - osa ohjelmasta jatkuu vielä viikonlopun

Koululaisten talvilomaa vietetään Helsingissä 18.2.-22.2.

Vielä viikonloppun jatkuvat:

Hoplaa, hyppää mukaan talviloman hauskimmalle tutkimusmatkalle!

Kaupunginmuseon Lasten kaupungissa voi hypätä vanhoihin hevoskärryihin tai ohjata laivaa 1700-luvun seikkailuihin. Teatterissa on voi hassutella käsinukeilla ja hauskoilla roolivaatteilla ja Sederholmin puodissa roolit vaihtuvat iloiseen kauppaleikkiin. Pienimmille museovieraille on oma merellinen leikki-, luku- ja leponurkkaus. Kristallihuoneessa saa nauttia omia eväitä ja tiloista löytyy myös hoitohuone. Lasten kaupunki

Myskihärkäpari ja namumyrkkynuolisammakko tututuksi talvilomalla

Talvilomalla Korkeasaaressa tarkkaillaan eläinten talvipuuhia ja nautitaan ulkoilusta. Arkipäivinä Helsingin leikkipuistojen ohjaajat järjestävät kaikille avointa ohjelmaa klo 11–14. Eläintarha on avoinna 16.– 24.2. tavallista pidempään, klo 10–18.

Eläinten ruokintoja pääsee seuraamaan päivittäin oppaiden johdolla ja samalla kuulee, mitä eläimille ja niiden lajitovereille luonnossa kuuluu. 

Viinkinkiviikko Kansallismuseossa

Kansallismuseossa hiihtolomaviikko on viikinkien viemää! Keskihallissa on esillä viikinkiaikaisia miekkoja ja työpajassa tehdään käsitöitä viikinkien tapaan. Opastuksilla tutustutaan rautakauden elämään Suomessa.

Ihan pimee talvilomaseikkailu Luonnontieteellisessä museossa

Koulujen talvilomaviikoilla napsautetaan Luonnontieteellisessä museossa valot pois päältä ja lähdetään ihan pimeelle seikkailulle Suomen luontoon. Löydätkö hämärässä saalistavat pöllöt ja miltä näyttää karhu taskulampun valokeilassa? Ota oma lamppu mukaan ja koe Suomen luonto -näyttely tummissa tunnelmissa viikoilla 8 (ti 19. – la 23.2.2019) ja 9 (ti 26.2. – la 2.3.2019).

Tekniikan museon valomiekkatyöpajat

Talvilomaviikolla 19.-24.2. Tekniikan museossa pääsee askartelemaan oman valomiekan. Työpaja soveltuu yli 7-vuotiaille vanhempineen. Myös aikuiset ovat tervetulleita askartelemaan. Työpajamaksu on 7 euroa ja se maksetaan museon lipunmyyntiin ennen työpajaan tuloa.

Vinkkejä kohteista ja tekemisestä

Luistelemaan, hiihtämään ja ulkoilemaan.

Ohjelmaa 18.-22.2.

Paloheinän talvirieha, lumipallojen tarkkuusheittoa, leffoja, tubetyöpaja, teatteria, urbaania löytöretkeilyä, Stadin hienoin lumiukko -kisa jne. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kivaa ja rentoa tekemistä talvilomalle. Tutustu monipuoliseen tarjontaan! Talviloman vauhdikkaimmat liikuntapäivät Kisiksessä ja Liikuntamyllyssä, jännitystä ja tasapainoilua Wibit Aquatrack vesiliikuntaradalla. EasySport-viikolla hypitään, pompitaan ja pallotellaan!

Muutama poiminta tarjonnasta:

Liikennekaupungin perhepäivät – Polkuautoilua pirteässä pakkasessa

Polkuautoilua ja ulkoilua keskellä kaupunkia. Hauskaa reippailua koko perheelle! 18.2. klo 9–15 Lasten liikennekaupunki.

Månsembly Winter

Månsembly Winter 20.–22.2. Maunulatalossa on pelitoimintaan painottuva tapahtuma talvilomaviikolla. Erilaisia teemapelejä, sekä vapaata pelaamista. Turnauksia! Konsolipelejä! Lautapelejä! Fortnite! Super Smash Bros! Escape room! Tapahtuma huipentuu yön yli kestäviin päätöslaneihin, joihin on ennakkoilmoittautuminen.

Fallkullassa hellitään eläimiä

Työnjaoissa nuoret pääsevät mm. siivoamaan karsinoita, hoitamaan eläimiä ja tutustuvat samalla saman henkisiin ystäviin. Fallkullan talviloman toiminta on tarkoitettu 9–17-vuotiaille nuorille.
18.–23.2. Fallkullan kotieläintila

Tule viihtymään talvilomaviikolla leikkipuistoon

Koululaisten talvilomaviikkoa vietetään leikkipuistoissa 18.–22.2. Tule ja tuo kaverisi mukaan puistoon pitämään hauskaa.

Leikkipuistoissa on päivittäin ohjelmassa mm. ulkoilua, liikuntaa, leikkejä ja pelejä. Lisäksi osa puistoista järjestää koululaisille päiväleirejä ja retkiä eri puolille kaupunkia. Puistot ovat avoinna arkipäivisin kello 9–16. Ohjelma on maksutonta.

Talvilomaseikkailu viidellä kielellä Teatterimuseossa

Tuttuun tapaan ohjelmassa on Teatterimuseossa salapoliisitoimisto Kissa&Kissa ja joku mutkikas mysteeri 19.–22.2. päivittäin klo 12–15. Mukaan voi tulla oman aikataulun mukaan, kuitenkin viimeistään 14.30. Museon pääsylipun hinnalla, ennakkovarausta ei tarvita.

Uutisia

MyHelsinki vinkkaa: Talvilomaviikolla on runsaasti tekemistä: valinnanvaraa riittää talviriehasta rusettiluisteluun, vesiliikunnasta taidetyöpajoihin ja eläinten ihastelusta räppiin.

Hiihtolomapuuhaa kirjastoissa

Talvilomaviikolla alueellisissa kulttuurikeskuksissa on paljon maksutonta puuhaa koululaisille.

Uutista päivitetään sitä mukaan, kun saamme lisätietoja talviloman tapahtumista.

JAA