Jättipalsamia pöheikkönä.

Lähde Herttoniemeen talkoisiin kitkemään jättipalsamia

Anna työpanoksesi Suomen luonnolle ja lähiympäristöllesi ja lähde mukaan kitkemään jättibalsamia Herttoniemessä. Talkoot pidetään torstaina 30. heinäkuuta Herttoniemen Fastholman maastossa. Kolmen tunnin talkoot alkavat kello 17.

Haitallinen vieraskasvi jättipalsami vaeltaa kohti luonnonsuojelualuetta ja uhkaa luonnon monimuotoisuutta.

Mehevävartinen ruohokasvi, jättipalsami voi kasvaa jopa kolmemetriseksi. Se luokitellaan haitalliseksi vieraslajiksi koko EU:n alueella.  Vieraslajilla tarkoitetaan lajia, joka on levinnyt luontaiselta levinneisyysalueeltaan uudelle alueelle ihmisen mukana joko tahattomasti tai tarkoituksella. Lajit, jotka luontaisesti leviävät EU:n alueelle esimerkiksi ilmastonmuutoksen seurauksena, ovat tulokaslajeja, eivätkä ne kuulu vieraslajisäädösten piiriin.

Talkoisiin pääsee mukaan enintään 30 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen sulkeutuu, kun määrä on täynnä. Tarvitset tukevat jalkineet, hanskat ja juomista sekä eväät mukaan.

Talkoissa noudatetaan koronavirusohjeita kuten turvavälien pitämistä. Vain terveenä voi osallistua talkoihin.

Talkoolaisten kohtaamispaikka on Fastholman lintutornille vievän tien risteyksessä, lähellä Majavatien portaita. Kohteeseen pääset esimerkiksi Herttoniemen metroasemalta. Jatka sieltä Hiihtomäentietä oikealle, kolmas risteys vasemmalle Majavatielle ja siitä heti oikealle mäkeä alas. Tästä risteyksestä alkaen näkyvillä on A4-kokoiset opasteet.

Autoille on tilaa Fastholman puretun huvilan alueella sekä tien varressa. 

Tapahtuman järjestävät Terve askel luontoon -hanke  ja Helsingin kaupunki.

Lisää aiheesta:
Ilmoittaudu Fastholman Jättipalsamitalkoihin

Jättipalsamitalkoot Fastholmassa

Reittiopas

Vieraslajit. fi

Kuva: Satu Tegel