Värikäs mainos: Taidetta koteihin Kalasatama 10.-21.2021.

Taidetta koteihin -projekti huipentuu Kalasatamassa – alueen asukkaat esittäytyvät taideinstallaatiossa

Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö toteutti loppuvuonna 2020 Taidetta koteihin Kalasatama -taideprojektin, joka kokosi yhteen tunnelmia ja tarinoita alueen kodeista ja niiden asukkaista. Nyt, marraskuussa 2021, projekti huipentuu kauppakeskus REDIssä nähtävään taideinstallaatioon.

Kalasataman kodeista kerätystä materiaalista koostettu kotikollaasi on nähtävissä kauppakeskus REDIssä 10.–21. marraskuuta. Kuvan, äänen ja tekstin yhdistelmä upottaa katsojansa yhteen mahdolliseen otantaan kalasatamalaisuudesta ja kalasatamalaisten kotien tunnelmasta.

Projektin toteuttaa Helsingin Kaupunginteatterille nelihenkinen joukko eri alojen taiteilijoita. Mukana ovat kuvataiteilija Sofi Häkkinen, muusikko ja äänisuunnittelija Aleksi Kinnunen sekä teatterintekijät Janne Puustinen ja Laura Ikonen, jotka yhdessä ovat vastanneet sekä materiaalin keruusta että valmiin teoksen suunnittelusta ja toteutuksesta.

- Alueen asukkaat avasivat rohkeasti meille kotiensa ovet ja ottivat meidät avosylin vastaan haastavista ajoista huolimatta. Pääsimme kokemaan huikeita sukelluksia Kalasatamassa asuvien ihmisten arkitodellisuuteen, ja nyt odotamme innolla, että pääsemme viimein tiivistämään ytimen tuosta kaikesta myös yleisön nähtäville, taiteilijat hehkuttavat.

Installaatio on nähtävissä kauppakeskus REDIn (Hermannin rantatie 5) ensimmäisessä kerroksessa, Skönen puolella tavaratalo Tokmannia vastapäätä sijaitsevassa liiketilassa 10.-21.11. arkisin kello 15-20 ja viikonloppuisin kello 12-17.

Lisää aiheesta: 

Helsingin Kaupunginteatteri: Taidetta koteihin Kalasatama