Taidekoulu Maa HAM kulmassa 12.9.-7.10.

Taidekoulu Maa aloittaa syyslukukauden HAM-kulmassa

Miten oikea taidekoulu toimii avoimesti kaupunkitilassa ja taidemuseon tiloissa? Taidekoulu Maan kolmosluokka opiskelee nyt HAM-kulmassa Tennispalatsin katutasossa kuukauden ajan, 12.9.-7.10. Myös kaupunkilaisilla on mahdollisuus osallistua opetustunneille.

Kaupunkilaiset voivat seurata Taidekoulu Maan opetusta HAM-kulmassa ja osallistua siihen ajoittain pääsääntöisesti kuuntelu- ja keskusteluoppilaina maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin yleisöllä on mahdollisuus toimia kokopäiväisinä opiskelijoina Emma Fältin ohjaamissa Piirtäminen kuuluu kaikille -työpajoissa ja Pekka Niskasen Havaintoprosessit -työpajoissa.

Taidemuseo herätetään eloon myös ilta-aikaan, kun torstaisin järjestetään avoin Performanssi-työpaja ja perjantaisin Videonäytös-tilaisuuksia. Lauantai-iltaisin HAM-kulman valtaa Performance-klubi ja sunnuntai-iltaisin päästään taidelaboratorioon.

Taidekoulutus nähdään tärkeänä osana yhteiskuntaa. Taidekoulu Maan koulutusohjelma valmentaa opiskelijoita toimimaan taiteilijan ammatissa. Koulun opetus perustuu teorian ja käytännön jatkuvaan vuoropuheluun.

Taidekoulu Maan opettajat ovat Suomessa toimivia aktiivisia ja kansainvälisesti kokeneita nykytaiteilijoita. HAM-kulmassa opettajina toimivat muun muassa Pekka Niskanen, Emma Fält, Anastasia Artemeva, Panos Balomenos, Shinji Kanki, Karolina Kucia, Hannah Ouramo, Taneli Viitahuhta ja Kari Yli-Annala. Opetuskielinä ovat suomi ja englanti.

HAM Helsingin taidemuseo toteuttaa projektin yhdessä Taidekoulu Maan kanssa. Projektin vastaava tuottaja on kuvataiteilija Pekka Niskanen.

Taidekoulu Maa / HAM-kulma 12.9.-7.10., Tennispalatsi, Eteläinen Rautatiekatu 8

Taidemuseo HAM

Taidekoulu Maa