Syksyinen Suomenlinna. Kuva: Mika Lappalainen.

Syyslomalla on Helsingissä paljon tekemistä

Koululaisten syyslomalla 15.-19. lokakuuta on Helsingissä kahmalokaupalla tekemistä moneen makuun.

  • Syysloman EasySport-viikko Töölön kisahallissa 15.–19.10. klo 11–14.
  • Sunnuntaina 14.10. klo 13.00–17.00 Itäkeskuksen uimahallin suuri vesiliikuntapäivä.
  • Keskiviikkona 17.10. klo 15.00–20.00 FunAction-päivä Liikuntamyllyssä.

Kooste kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan menovinkeistä myös kulttuuritalot

Hevosratikasta lentävään metroon -työpaja

Syyslomalla noustaan raiteille ja pistetään renkaat ulvomaan, kun kaupunginmuseon Falkmanin siivessä askarrellaan menneen ja tulevan Helsingin kulkuneuvoja. Ilmaiseen, kaikille avoimeen työpajaan pääsee maanantaista sunnuntaihin 15.-21.10. klo 12–15. Älä unohda Lasten kaupunkia.

Kaupunginmuseo

Syyslomaviikon Painolaattoja ja leimasimia -työpajat

Tekniikanmuseon syyslomaviikon työpajateemana ovat kirjapainotaito ja painolaatat. Pajassa tutkitaan aitoja, historiallisia painolaattoja ja valmistetaan omat laatat tai leimasimet softismuovista. Työpaja on noin tunnin mittainen ja työpajamaksu on 5€. Paja soveltuu n. 7-10-vuotiaille.

Tekniikan museo

Syyslomalla kirjastoihin

Helmet-kirjastoissa on ohjelmaa koululaisille koko syyslomaviikon ajan. Syyslomalla voi muun muassa askarrella, kuunnella satuja, pelata yhdessä pelejä, katsoa nukketeatteriesitystä tai nähdä elokuvan.

Helmet-kirjastojen syyslomaviikon ohjelma

Koululaisille tulossa säpinää leikkipuistoihin syyslomalla

Leikkipuistoissa järjestetään syyslomatoimintaa kaikille koululaisille ja pikkulapsiperheille 15.-19.10. Leikkipuistot ovat avoinna arkipäivisin klo 9 - 16.

Leikkipuistosäpinää

Syyslomalla eläimiä katsomaan tai jopa hoitamaan!

Koulujen syyslomaviikolla 15.-21.10 Fallkullaan voi tulla eläimiä katsomaan joka päivä kello 10-15. Nuorilla 9-17 vuotiailla on mahdollisuus osallistua navettatöihin ma-la klo 10.30-15. Toimintaan on ilmoittauduttava etukäteen, ilmoittautuminen alkaa 10.10 klo 17, paikat saattavat täyttyä nopesti! Ilmoittautuminen osoitteessa harrastushaku.fi, voi osallistua vain vaikka yhtenä päivänä tai koko viikon.

Kurre seikkailee Korkeasaaressa

Korkeasaari on avoinna syyslomalla joka päivä klo 10-16. Eläintarhassa seikkaillaan päivittäin Kurre-oravan kanssa ja oppaat kertovat ruokintojen yhteydessä Korkeasaaren eläinten ja niiden luonnonvaraisten lajitovereiden kuulumisia. Pääkaupunkiseudun syysloman arkipäivinä 15.-19.10. klo 11-14 Helsingin leikkipuisto-ohjaajat viihdyttävät reippaita ulkoilijoita tapahtumapisteissä.

Korkeasaaren syysloma

Liikennekaupungissa perhepäivät

Koululaisten syyslomalla 15.-19.10 vietetään liikennekaupungissa perhepäiviä klo 9-15. Perhepäivinä käytössä ovat polkuautot. Lasten mukana tulevat aikuiset ohjaavat ja opastavat turvalliseen liikkumiseen ja liikennesääntöjen maailmaan. Pakkaa mukaan sään mukaiset varusteet ja iloista reippailumieltä!

Liikennekaupungin perhepäivät

Valokarnevaali päättää Linnanmäen kauden

Valokarnevaali järjestetään Linnanmäellä 11.-21.10. Tällöin on hyvä saapua Linnanmäelle julkisilla kulkuneuvoilla. Linnanmäen parkkipaikoilla on erityisen rajatusti tilaa. Valokarnevaali päättyy ilotulitukseen 21.10. Sunnuntaiöinen taivas pukeutuu väriloistoon, kun lukuisat raketit räiskyvät kauden 2018 kunniaksi.

Valokarnevaali päättää Linnanmäen kauden

Saa koskea! Syyslomasilitykset Luonnontieteellisessä museossa

Koulujen syyslomaviikkojen pörröisin ja kalloisin tapahtuma löytyy Luonnontieteellisestä museosta! Tunnustele turkkeja ja kummastele kalloja museon työpajassa viikoilla 16.–20.10. ja 23.–27.10. ti–la klo 10.30–15.00 itsenäisesti tai oppaan kanssa. Miltäköhän tuntuu majavan häntä ja mäyrän turkki tai näyttää virtahevon hampaat? Työpaja sisältyy pääsylipun hintaan eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Syyslomasilitykset Luonnotieteellisessä museossa

Valotaidetta tai graffiteja

Valaistuksen kokonaisratkaisut tekevät Kruunuvuorenrannasta yhtenäisen pimeän ajan maisemataideteoksen, jonka kohokohtia ovat erilaiset pysyvät ja vaihtuvat valotaideteokset. Kruunuvuorenrannan jo valmistuneet valotaideteokset löytyvät kartalta. Pasilan katutaidekaupunginosa tuo esiin sellaista katutaidetta, jota muualla Suomessa näkee harvoin. Se on myös alue, jossa taiteilijat saavat paljon vapauksia taiteen suhteen ja voivat kokeilla rajojaan. Kartta opastaa teoksille.

Lasten leikkisä kierros Ateneumissa

Osta paikka Skissi-kissan kierrokselle! Kierroksia on tarjolla erityisesti pääkaupunkiseudun syyslomaviikolla. Ateneumin lasten opastus on leikillinen seikkailu klassikkotaiteen äärelle.

Vieraile Helsingin yliopistossa

Kävele mammuttien kanssa, sukella Suomen historian kautta uusimman tieteen löydöksiin. Etsi harvinainen kasvi ja matkusta avaruuden halki. Helsingin yliopiston vierailukohteissa käväiset ohimennen tai viihdyt vaikka pidempään.

Helsingin yliopiston vierailukohteet

Tässä muutamia muita vinkkejä: 

JAA