Syksy Maaherranpuistossa. Kuva Mika Lappalainen

Syyslomalla Korkeasaareen, Suomenlinnaan ja Linnanmäen valokarnevaaleille

Syyslomaa vietetään Helsingissä 14.-18. lokakuuta. Korkeasaaressa seikkaillaan lukemisen merkeissä ja Linnanmäellä kausi päättyy valokarnevaaliin. Luonnontieteellisessä museossa piirretään eriskummallisia eläimiä ja kaupunginmuseossa varjoteatterin hahmot seikkailevat Signe Branderin kuvissa. Oodissa rap-työpaja ja munstadi-fi-sivuille on koottu tekemistä tanssikilpailusta teatterileiriin, futsal-turnauksesta liikennekaupungin perhepäiviin ja  kulttuuritaloilla tulevaisuustreffit, tanssia ja leffoja. EasySport-syyslomaviikko klo 11-14 Töölön kisahallissa, sisäänpääsymaksut: Aikuiset 3,50 €, Muut 2 €, lapset 1,50 €. Syyslomalla on myös kirjastoissa paljon tapahtumia.

Syysloma Korkeasaaressa

Tervetuloa viettämään syyslomaa Korkeasaareen! Erikoisohjelmaa on tarjolla kaikille vierailijoillemme sekä viikonloppuisin että arkipäivisin 12.-20.10.2019, jolloin eläintarha on auki päivittäin kello 10 – 18.  Syyslomalla eläintarha on auki kello 10 – 18. Ohjelmapisteillä kuulet tarinan villihevosten matkasta Korkeasaaresta Mongolian aroille, opit tunnistamaan eläinlapsia ja seikkailet sademetsässä lukemisen merkeissä. Koulujen syysloman valtakunnallinen teema on tänä vuonna lukeminen ja matkustaminen!

Fallkullaan hoitamaan eläimiä

Fallkullan kotieläintila tarjoaa toimintaa 9-17-vuotiaille nuorille koko syysloman ajan 14.-19.10.19 päivittäin klo 10.30-15.00. Työnjaoissa pääset mm. hoitamaan eläimiä, siivoamaan karsinoita ja leipomaan. Fallkullan kotieläintilalla sinua odottavat vuohet, lampaat, kanit, kanat, ankat, minisiat, ponit ja lehmät. Toimintaan ilmoittautuminen alkaa ke 2.10. klo 17.00 ( harrastushaku.fi).

Kaupunginmuseon syyslomapaja - Signen kulmilla

Varjoteatteripajassa hahmot seikkailevat Signe Branderin kuvissa. Tule tekemään oma hahmosi varjoteatteriin ja värittämään Signe-värityskuvia 14.-20.10. klo 12–15. Paikka: Falkmanin siipi, Helsingin kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16.

Valokarnevaali Linnanmäellä

Erilaiset valoefektit korostavat Linnanmäellä laitteita ja muita mielenkiintoisia elementtejä. Huvipuiston sädehtimisen lisäksi puistoon tuodaan upeita tähtikohteita, joissa yhdistyy monikerroksellinen kokemusmaailma. Merkkaa kalenteriin Linnanmäen Valokarnevaalit päiville 10.-20.10.

Miksaa ja mätsää eriskummallisia eläimiä Luonnontieteellisessä museossa

Katso tarkkaan eläinten yksityiskohtia ja yhdistele turpeimmat turvat ja korkeimmat korvat siroimpiin sorkkiin. Miten ja minkälaisessa ympäristössä keksimäsi eliö eläisi? Syyslomaviikoilla 42 ja 43 piirretään tiistaista perjantaihin (15.–18.10. ja 22.–25.10.) eriskummallisia elämiä Luonnontieteellisen museon Suomen luonto -näyttelyssä museon aukioloaikojen puitteissa. Ohjelma sisältyy pääsymaksun hintaan. Sisäänpääsy myös museokortilla.

Oodissa rap-työpaja

Keskiviikkona 16.10. pidetään kolme työpajaa, joissa voi räppäreiden opastuksella harjoitella räppäämään ja kirjoittamaan riimejä. Halukkaille osallistujille on tarjolla myös esiintymismahdollisuus myöhemmin samalla viikolla. Työpajat ikäluokittain:

  • Klo 10-12 Lapset (alle 13-vuotiaat), ohjaajana Rauhatäti
  • Klo 14-16 Nuoret (13-17-vuotiaat), ohjaajana Adikia
  • Klo 17-19 Aikuiset (18-vuotiaasta ylöspäin), ohjaajana Maria Uskomaton

Työpajat ovat kaikille avoimia, mutta ne vaativat ennakkoilmoittautumisen. Voit ilmoittautua työpajoihin sähköpostitse osoitteeseen heini.strand(at)hel.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä nimesi ja ikäsi. Ilmoittautuminen on auki maanantaihin 14.10. asti.

Oodi

Lisää aiheesta:

Bussiliikenteessä poikkeuksia syyslomaviikolla

Koulujen työ- ja loma-ajat    

JAA