Suoraan sisältöön
A A A
Syyslomalla löytyy Helsingistä monipuolista tekemistä. Syyslomanuutisen kuvakollaasissa, Paloheinän portaat, Linnanmäki, hiihtohalli, Allas Sea Pool, Ankallisgalleria ja Tekniikan maa.

Syysloma tuo tapahtumia, valoa ja toimintaa syksyyn

Helsingissä vietetään koululaisten syyslomaa 16.-20.10. Korkeasaaressa tutustutaan kotimaisiin eläimiin. Linnanmäellä juhlitaan Valokarnevaalia ja Sealifessa Kalakarnevaalia.

Superia ohjelmaa syyslomalla

Ota kaikki irti syyslomasta tekemällä digitarinoita Nuorten toimintakeskus Hapessa, ihastelemalla eläimiä Fallkullassa, tekemällä omia biisejä bändileirillä, hengailemalla kavereiden seurassa yönutalla, kokkailemalla itsesi huipulle kokkisodassa tai skabaamalla Megalaneissa. Tutustu syysloman ohjelmaan nuorisotaloilla ja muissa kaupungin paikoissa.

Liikuntaa koko perheelle

Syyslomaviikolla on todella paljon kivaa ja monipuolista liikunnallista toimintaa koko perheelle ja ympäri Helsinkiä. Paloheinän uuden karheiden kuntoportaiden virallisia avajaisia vietetään 15.10. kello 12-14. Töölön kisahallissa vietetään EasySport-viikkoa. Liikuntamyllyssä on heti sunnuntaina Liikuntahulinat ja torstaina FunAction-päivä.

Koululaisille syyslomalla säpinää leikkipuistoissa

Syysloman toimintaan kuuluu päivittäin ulkoilua, liikuntaa, leikkiä, pelaamista sekä rentoutumista ja kavereiden tapaamista. Ohjatussa toiminnassa askarrellaan ja musisoidaan, liikutaan, leikitään, pelataan ja retkeillään.

Korpeen Korkeasaareen   

Syyslomaviikolla Korkeasaaren Korpi-alue kutsuu tutustumaan kotimaisiin eläimiin ja havainnoimaan luontoa. Korvessa kohtaat mm. huuhkajan, ahman sekä hirviä. Voit retkeillä pitkospuita pitkin laavulle paistamaan makkaraa ja autiotuvalla saat lisätietoa jokamiehenoikeuksista. Eräohjaajat ovat paikalla arkipäivisin ma-pe klo 10-13.

Prenikat ojennukseen

Kenet haluaisit palkita mitalilla? Maailman parhaan isän, iloisimman koiran tai ehkäpä itsesi? Kaupunginmuseossa askarrellaan syyslomalla kunniamerkkejä erilaisista materiaaleista. Työpaja on maksuton ja sopii lapsille ja lapsenmielisille 16.–20.10. klo 12–15.

Linnanmäen Valokarnevaali

Linnanmäki loistaa Valokarnevaalin 12.-22.10. ajan erikoisvalaistuna! Muun muassa Tivolikuja ennen pääsisäänkäyntiä ja molempien sisäänkäyntiporttien alueet saavat valokäsittelyn. Kiertele valokohteet mm. Kahvikuppikarusellin, Mustekalan ja Miniautojen ympäristössä ja käy katsomassa kauniisti valaistut Kingi ja Vuoristorata.

Sealifen Kalakarnevaali

Kalakarnevaali saapuu jälleen! Kalakarnevaalia ja Kalojen Yötä juhlistamme yhtäaikaa Linnanmäen Valokarnevaalin kanssa 12.-22.10.! Luvassa on paljon mielenkiintoista tekemistä koko perheelle! Uusi Kurkkaa Kulisseihin -kierros julkaistaan Kalakarnevaaleilla!

Ankallisgalleria Ateneumissa ja Tekniikan maa -näyttely Tekniikan museossa

Tekniikan museossa avautui tiistaina 10. lokakuuta Tekniikan maa -näyttely, joka kertoo 100-vuotisen Suomen historiasta tekniikan näkökulmasta. Ankallisgallerian taideaarteita nähdään nyt ensimmäistä kertaa myös Ankkalinnan ulkopuolella! Kokoelmistaan tarkka Ankallisgalleria on vuosien neuvottelujen jälkeen suonut tämän kunnian Ateneumin taidemuseolle Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksien kunniaksi. Ankallistaiteen helmiä nähdään Ateneumin teosten rinnalla Suomen taiteen tarina -näyttelyssä.

Kaupungimuseon kaikkiin toimipisteisiin on aina vapaa pääsy. Hakasalmen huvilassa avautuu perjantaina uusi valokuvanäyttely 100 ja rapiat. Ratikkamuseo on myös hyvä lomakohde

Helsingistä löytyy myös muuta tekemistä joista vinkkaa tapahtumakalenteri

Tässä muutamia muita vinkkejä:

JAA