Suomenlinna mereltä.

Suomenlinnassa käyntiä syytä välttää koronan ajan

Suomenlinnan hoitokunta suosittelee, että koronatilanteen takia vierailua Suomenlinnassa on hyvä välttää toistaiseksi. Matkailu- ja vapaa-ajan kohteen lisäksi linnoitus on kaupunginosa ja asuinalue, jossa asuu noin 800 ihmistä ja käy työssä satoja ihmisiä. Sekä heidän että muiden kansalaisten tartuntariskin vähentämiseksi emme tällä hetkellä suosittele muille käyntiä Suomenlinnassa.

Suomenlinnassa käyntiä tulee välttää etenkin pääsiäisenä kun suuri joukko ihmisiä on lomalla samaan aikaan.

Suomenlinnaan kuljetaan lautalla, jolla matkustavat joutuvat olemaan lähellä toisiaan. Turvavälin pitäminen kanssamatkustajiin on sitä vaikeampaa, mitä enemmän ihmisiä lautalla matkustaa. Monet suomenlinnalaiset joutuvat työnsä tai muiden asioiden takia käyttämään lauttaa, joka on heille ainoa keino mantereelle siirtymiseen.

Yleisöpalvelut linnoituksessa on pääosin suljettu viranomaismääräysten takia, joten esimerkiksi ruokailumahdollisuuksia ravintoloissa ja kahviloissa ei ole normaalitapaan tarjolla. Myös museot ovat sulkeneet ovensa. Linnoituksen ruokakauppa on paikallisten ainoa päivittäisostosten tekopaikka. Kaupan osalta tilanne on sama kuin lautalla; iso määrä ihmisiä ruuhkauttaa tilat ja lisää koronan tarttumisvaaraa.

Vieraile virtuaalisesti

Suomenlinnaan voi tutustua virtuaalisesti Skyviewssä. Siirry palveluun. Myös rakennusten historia kartan avulla pääsee virtuaaliselle matkalle linnoitukseen. Siirry karttaan.

Pääsiäistekemistä on koottu uutiseen Pääsiäisen kulttuurin ja vapaa-ajan vinkit helsinkiläisille.

Lisää aiheesta
Ajankohtaista: Helsinki ja korona

Kuva Seppo Laakso.