Olympiastadionin nurmikuiskaaja Jani Nurminen tarkistaa leikkuujälkeä ja tekee viherpeittävyystutkimusta. Kuva: Olympiastadion

Olympiastadionille tulossa kaiken kestävä nurmi

Olympiastadionille tuodaan syksyn kuluessa Suomessa kasvatettu siirrettävä nurmi. Kasvualustaa on valmisteltu hartaasti Stadionilla, jotta se juurtuisi hyvin ennen talvea. Kaikki mahdollinen tehdään, jotta nurmi herää täydessä iskussa keväällä.

Stadionin uudelta nurmelta vaaditaan kovaa kestävyyttä. Nurmen on toimittava kaikissa stadionin tapahtumissa peleistä konsertteihin.  Jotta nurmesta tulee huippulaatuinen, täytyy kaikkien kokonaisuuden osien, nurmilajikkeen, kasvualustan, lannoitteiden, kalkin, teknologian ja luotavien olosuhteiden, osua oikein kohdalleen.

Stadionin nurmesta tulossa Pohjois-Euroopan paras

Stadionilla on tavallista enemmän salaojaputkia. Tällä vältetään nurmen lätäköityminen varsinkin varjoisissa paikoissa. Kasvukerroskin on aiempaa läpäisevämpi. Nurmen on läpäistävä vettä tehokkaasti mutta vesi ei saa huuhdella lannoitteita mukanaan. Kasvukerros ei saisi myöskään tiivistyä liian helposti ja juurten on saatava tarpeeksi ilmaa.  

Stadion oman nurmikuiskaajaksi tituleeratun kenttämestari Jani Kurvisen mukaan stadionin nurmesta on tulossa Pohjois-Euroopan paras nurmi. Sitä on kasvatettu huippulajikkeista huippusalaisessa paikassa Suomessa.

Olympiastadion rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Stadionista rakennetaan kansainväliset suurtapahtumien vaatimukset täyttävä monitoimiareena. Uusia tiloja tulee 19 290 bruttoneliötä. Hankkeen kokonaislaajuus on kenttäalue ja katsomot mukaan lukien 90 000 neliötä. Näillä näkymin Stadionin tapahtumatoiminta alkaa loppukesällä 2020. Olympiastadionilla arvioidaan vierailevan vuosittain noin miljoona kävijää.

Lisää aiheesta

Olympiastadion