SAKUstars 8.-10. syyskuuta.

Stadin ammattiopisto järjestää ammattiin opiskelevien SAKUstars-kulttuurikilpailun 8.–10. syyskuuta

Vuosittain toteutettava, valtakunnallinen ammatillisen koulutuksen kulttuurikilpailu SAKUstars järjestetään Helsingissä 8.–10. syyskuuta. Kilpailu kokoaa nuoret ja opettajat yhteen musiikin, tanssin, näytelmien, shakin, kirjoitelmin ja monien muiden eri taiteen lajien kautta.

Edellisen kerran vastaava kulttuurikilpailu järjestettiin Helsingissä vuonna 1960, joten Stadin AO sai kuudenkymmenen vuoden jälkeen tapahtuman toteuttamisvastuun pääkaupungissa. Vuosi 2020 on tuonut omat haasteensa SAKUstarsin järjestämiseen, ja toteutuksessa onkin kiinnitetty erityistä huomiota tapahtuma- ja terveysturvallisuuteen.

Hybriditapahtuma mahdollistaa eri tapoja osallistua

SAKUstars toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa hybriditapahtumana. Kilpailuun voi siis osallistua perinteisesti paikan päällä tapahtuma-alueella, tai etänä joko samanaikaisesti omasta oppilaitoksesta tai tallenteina lähetetyillä teoksilla ja esityksillä.

Kilpailijoita on ilmoittautunut mukaan 25 eri koulutuksen järjestäjältä 305, joista 188 osallistuu virtuaalilajeihin. Joukkueita osallistujissa on 41. Hybriditoteutustapa mahdollistaa osallistumisen kunkin kilpailijan valitsemalla tavalla ja kerää aiempaa laajemman yleisön.

Yleisöksi striimejä seuraten

Tapahtuman yleisöksi pääsee virtuaalisesti, sillä esitykset striimataan viideltä kanavalta kilpailupäivien ajan. SAKUstars 2020 -nettisivuille avataan tiistaina 8.9. tapahtumasivu, jossa on linkit live-striimeihin.

SAKUstars 2020 -nettisivut