Puutarhajätteiden lajittelua.

Sortti-asemille kannattaa suunnata keskellä viikkoa tai aamuisin

Sortti-asemat ovat suositumpia kuin koskaan. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY suosittelee käymään Sortti-asemilla keskellä viikkoa tai aamuisin. Noihin aikoihin on asemilla ollut tavallista väljempää.

Päivittäin asemilla käy lähes 3000 asiakasta. Kasvua viime kevääseen on lähes 30 000. Korona-ajan puutarha- ja pihatöiden arvellaan olevan syynä reippaaseen kasvuun.

Sortti-asemille on syntynyt jonoja, kun asiakasmääriä on rajoitettu koronan vuoksi. Eniten asiakkaita käy yleensä maanantaina ja perjantaina iltapäivisin ja iltaisin. Vilkkaimmat asemat ovat Konala ja Kivikko.

Epidemian aikana kannattaa Sortti-asemille suunnata keskellä viikkoa ja aamuisin. On hyvä tuoda ainoastaan välttämättömät jätteet ja isompi lasti kerrallaan. Tällä voitaisiin yksittäisten käyntien määrää vähentää.

Sortti-asemilla asioinnissa suositellaan itsepalvelumaksamista ja verkkomaksua. Ruskeasannan ja Jorvaksen Sortti-asemilla on Sortti-kortti-asiakkaiden käytössä itsepalvelumaksulaitteet. Kivikon Sortti-asemalla on henkilöasiakkaille testikäytössä eSortti.fi-palvelu, jossa voi ilmoittaa jätemäärät ja maksaa ne etukäteen. 

Sortti-asemat ovat tällä hetkellä auki normaalisti, mutta muutoksia aukioloaikoihin voi tulla. Aukioloaika kannattaa tarkistaa HSY:n sivuilta. Asiakasmäärien rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa 31. elokuuta asti.  Nouto-Sortti-palvelu on tauolla elokuun loppuun saakka. Peräkärryjä ei voi vuokrata tällä hetkellä lainkaan, sillä HSY keskittää resurssinsa asiakkaiden auttamiseen asemilla.

Lisää aiheesta:
Sortti-asemat
HSY: Sortti-asemat suositumpia kuin koskaan – alkuvuodesta 30 000 kävijää enemmän kuin viime vuonna

Kuva: HSY