Seikkailu jouluyönä -musikaalin esiintyjäjoukkoa / kuva Meikku Ilander, Helsingin Kaupunginteatteri,

Seikkailu jouluyönä -musikaali tuo näyttämölle joukon ainutlaatuisia nuoria

Joulun tulevaisuus on uhattuna, kun Joulupukki tekee kohtalokkaan virheen lahjoja jakaessaan. Katastrofin välttämiseksi neuvokas lapsijoukko lähtee jännittävälle joulunpelastusretkelle apunaan pari poroa ja tonttu. ShedHelsingin uusi koko perheen musikaali Seikkailu jouluyönä saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 8. joulukuuta.

Seikkailu jouluyönä on koko perheen musikaali, joka tulvii hyvää musiikkia, huumoria, vauhtia ja sopivasti jännitystäkin.

Lontoolaisen Chickenshed-teatterin esikuvan mukaan musikaalihanke tarjoaa erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille mahdollisuuden tulla nähdyksi ja toteuttaa itseään turvallisessa ja tasavertaisessa ympäristössä.

Chickenshed-teatterin käsikirjoitukseen perustuvan musikaalin kantava voima ovat ShedHelsingin musiikkiteatterikerhoissa harrastavat 9–19-vuotiaat lapset ja nuoret. Moni heistä on suurella estradilla ensimmäistä kertaa, osa taas jo kokeneempia esiintyjiä. Jotkut nuorista kelailevat pyörätuoleilla, toisilla on äidinkielenään viittomakieli.

Musikaalin toteutuksesta vastaa StepUp Schoolin Skene-musiikkiteatterikoulun opettajat ohjaaja Marco Bjurströmin johdolla. Musikaalissa esiintyy yli 130 pääkaupunkiseutulaista lasta ja nuorta yhdessä musiikkiteatterin ammattilaisten kanssa.

Tänä vuonna musikaalissa käytetään ensi kertaa rinnakkain suomea ja suomalaista viittomakieltä.

Helsingin Kaupunginteatteri on jo toista kertaa mukana tukemassa monimuotoisuutta ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä tarjoamalla esityspaikan Elisan perustaman ShedHelsinki Säätiön musiikkiteatterituotannolle.

ShedHelsingin esikuvana toimiva lontoolainen Chickenshed-teatteri on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta. Teatteritoiminta aloitettiin vanhassa kanalassa, josta nimi Chickenshed syntyi. Sittemmin teatteri on saanut nimekkäitä tukijoita ja oman talon, mutta nimi säilyi.
 
Seikkailu jouluyönä -ensi-ilta 8.12. ja esitykset 28.12. saakka studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput: 39 €
Ikäsuositus: 5-vuotiaasta alkaen

Lisää aiheesta:

Helsingin KaupunginteatteriJAA