Imoittaudu  lomakkeella ilmanlaatujoukkoihin. Kuva: Forum Virium

Sata Pakilan asukasta pääsee mittaamaan kotiympäristönsä ilmanlaatua

Takkojen ja puusaunojen pienhiukkaspäästöt voivat nousta pientaloalueella yllättävän korkeiksi. Tänä syksynä selvitetään yhteisvoimin, mikä on ilmanlaatu Pakilassa. Infotilaisuus ilmanlaadun mittauksista ja toimenpiteistä pidetään 10. lokakuuta kello 17.30. Pakilan VPK-talolla.

Paikallista ilmanlaatudataa kerätään tänä syksynä ja talvena Pakilasta. Sata Pakilan alueen asukasta pääsee mittaamaan ilmanlaatua kännykän kokoisilla kannettavilla sensoreilla. Kerätty data analysoidaan ja asukkaat pääsevät tarkastelemaan omia mittaustuloksiaan mobiiliapplikaatiosta. Tulosten pohjalta pakilalaiset pääsevät itse päättämään ilmanlaadun parannustoimenpiteistä osallistavalla budjetoinnilla.

Ilmoittaudu ilmanlaatujoukkoihin 

Jos asut Pakilassa tai lähialueella, ilmoittaudu alla mukaan ilmanlaatujoukkoihin, niin me otamme sinuun yhteyttä ja kerromme ohjeet. Saat lainaksi pienen ilmanlaatua mittaavan sensorin, jonka käyttö on helppoa ja hauskaa. Tietosi pidämme tarkasti turvassa.

Osallistumalla Ilmanlaatujoukkoihin autat parantamaan kotikaupunkisi ilmanlaatua ja tekemään Helsingistä viihtyisän sekä toimivan kaupungin. Forum Virium Helsinki tutkii uusia ilmanlaatutiedon tuottamis- ja hyödyntämistapoja tänä vuonna EU:n, EIT Digitalin ja Helsingin kaupungin rahoittamissa projekteissa Select for Cities, Quasimodo, MUV ja UIA Hope. Mukana ovat muun muassa HSY, Ilmatieteen laitos, Helsingin yliopisto, Useless Company ja Vaisala.

Lisää aiheesta
Ilmoittautumislomake/Forum Virium
VPK palvelukartalla