Nainen lataamassa sähköautoa Helenin suurteholaturilla Suvilahdessa.

Sähköauton voi ladata 20 minuutissa Suvilahdessa

Sähköautoilu helpottuu Helsingissä, kun sähköautojen suurteholaturi saatiin Suvilahteen. Helenin suurteholaturissa voi ladata sähköauton jopa parissakymmenessä minuutissa.

Helsingissä on Suomen laajin latausverkosto. Entuudestaan pääkaupungista löytyy jo kahdenlaisia sähköautojen latauspisteitä: keskinopeita latauslaitteita ja täyssähköautoille soveltuvia pikalatureita. Suurteholaturi on vielä pikalaturiakin tehokkaampi: tunnissa sillä lataa virtaa jopa 750 kilometrin ajamiseen. Akun saa ladattua täyteen jopa parissa kymmenessä minuutissa. Suurteholaturi myös mahdollistaa kahden auton samanaikaisen lataamisen.

Helenin avaama suurteholaturi tuo sähköautoilijoille uusia vaihtoehtoja ja helpottaa arkea, sillä useat uudet täyssähköautomallit tukevat 150 kilowatin lataustehoa tai jopa sitä suurempaa. Tällaisten automallien yleistyessä vaatimukset latauspisteitä kohtaan kasvavat.

Latauspisteiden määrän lisäksi latausta on sujuvoitettu Helen Lataus -palvelulla. Helen Latauksen asiakkaat voivat hyödyntää Helenin laajaa latausverkostoa Suomessa ja myös ulkomailla. Palvelu toimii yhdellä RFID-tunnisteella tai mobiilisovelluksella. Veloitus tapahtuu toteutuneiden lataustapahtumien perusteella ilman kuukausimaksua.

Helsingin julkinen latausverkosto on kattaa reilut 160 latauspistettä. Suomen ensimmäinen julkinen sähköautojen katulatauspiste avattiin vuonna 2009 Runeberginkadulle. 

Lisää aiheesta
Helenin latauspisteet kartalla
Helenin uutinen