Vanhus kuuntelemassa musiikkia

Saavutettavat orkesterit -pilotti tuo virtuaalikonsertit helsinkiläiseen seniorikeskukseen

Helsingin kaupunginorkesteri, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Kardemummo Oy ja Roihuvuoren seniorikeskus toteuttavat kevään 2021 aikana pilotin, jossa virtuaaliset konserttisisällöt välitetään digitaalisesti seniorikeskuksen asukkaille.

Pilottikokeilussa Roihuvuoren seniorikeskuksen asukkaat pääsevät nauttimaan konserttielämyksistä HILDA-sisältöpalvelun avulla. Helsingin kaupunginorkesteri ja UMO Helsinki Jazz Orchestra tarjoavat senioreille valikoituja musiikkisisältöjä, joihin on lisätty ryhmänohjausta tukevia osallistavia elementtejä. Virtuaaliset konserttisisällöt ovat kolmen ympärivuorokautista hoivaa tarjoavan ryhmäkodin käytössä huhti-toukokuun ajan.

Mukana pilotoinnin suunnittelussa ja arvioinnissa on neurologian professori ja erikoislääkäri Seppo Soinila. Soinila on tutkinut musiikin mahdollisuuksia neurologisten sairauksien kuntoutusmenetelmänä.

- Meillä Suomessa kunnissa on toimiva poikkihallinnollinen yhteistyö kulttuurin ja sosiaali- ja terveystoimialan välillä, samoin paljon uusia teknologisia innovaatioita. Nämä elementit yhdessä mahdollistavat tämän tyyppisten pilottien kehittämisen ja kulttuuripalvelujen laajemman saavutettavuuden, sanoo Helsingin kaupunginorkesterin yleisötyön tuottaja Annika Kukkonen.

- Ikäihmiset ovat UMO Helsinki Jazz Orchestralle tärkeä kohderyhmä, joka on perinteisesti saavutettu konsertoimalla hoivakodeissa ja sairaaloissa. On mahtavaa, että voimme digitaalisten sisältöjen myötä olla nyt entistä tiiviimmin ihmisten ja hoivatyön arjessa mukana. Hoivatyön tukeminen digitaalisin mahdollisuuksin ei voisi olla ajankohtaisempaa kuin tänä haastavana korona-aikana, jolloin erityisesti ikäihmiset ovat joutuneet elämään eristyksissä, kertoo UMO Helsinki Jazz Orchestran tuottaja Valtteri Pokela.

Lisää aiheesta:

Helsingin kaupunginorkesteri