Ropecon 2016 14 Photo Sami Eraluoto

Roolipelitapahtuma Ropecon kokoaa yhteen roolipelaajia ja alan ammattilaisia

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma. Tänä vuonna se järjestetään perjantaista sunnuntaihin 26.-28. heinäkuuta Messukeskuksessa. Kolmipäiväinen tapahtuma kokoaa yhteen roolipelaajia ja alan ammattilaisia.

Tänä vuonna pelifestivaali Ropeconin akateemisen seminaarin teemana on “Characters and Figurines”. Kutsupuhujaksi saapuu amerikkalainen pelihistorioitsija Jon Peterson. Seminaari pidetään perjantaina 26. heinäkuuta ennen varsinaista kolmipäistä roolipelitapahtumaa Messukeskuksessa.

Peterson tarkastelee esityksessään siirtymää sotapeleistä roolipeleihin Western Gunfight säännöstön kautta. Seminaarissa kuullaan esitelmiä muun muassa siitä kuinka nopilla kuvataan roolipelihahmoja, 1970-luvun roolipelien naiskuvasta, sekä siitä, millaisin luovin keinoin live-roolipelaajat eli larppaajat ilmaisevat hahmojaan pelin aikana. 

Seminaarin lisäksi Ropecon sisältää paljon erilaista ohjelmaa. Vaikka tapahtuman juuret ovat vahvasti roolipelaamisessa ja ei-digitaalisissa peleissä, Ropeconissa on tarjolla monipuolinen kattaus ohjelmaa myös laajemmin pelien ja populaarikulttuurin maailmasta.

Mytologia tämän vuoden teema

Mytologia -teemainen ohjelma lupaa tarjota kiintoisaa nähtävää ja kuultavaa kaikille vasta-alkajista konkareihin. 

Tapahtuman kansainvälisiksi kunniavieraiksi saapuvat Jon Hodgson sekä Lynne Hardy. Jon Hodgson on skotlantilainen kuuluisa pelisuunnittelija, kuvittaja ja kartografi. Hänet tunnetaan erityisesti kuvituksistaan monissa isoissa produktioissa kuten Dungeons & Dragons, Pathfinder ja Warhammer. Brittiläinen Lynne Hardy on toiminut pelialalla kirjoittajana ja toimittajana. Hän on julkaissut myös oman roolipelinsä Cogs, Cakes & Swordsticks.

Liput voi ostaa ennakkoon netistä. Lasten lippu maksaa 25 euora, aikuisten 45 euroa, perhelippu 99 euroa.  Seminaariin lippujen myynti on jo päättynyt.

Lisää aiheesta
Ropeconin ohjelma
Ropeconiin saapuminen


JAA