Roihuvuoren Kirsikkapuisto. Kuva: Mika Lappalainen.

Roihuvuori on Vuoden uusmaalainen kaupunginosa

Uudenmaanliiton maakuntahallitus valitsi vuoden 2019 uusmaalaiseksi kaupunginosaksi Helsingin Roihuvuoren. Noin 7 700 asukkaan Roihuvuoressa on vahva paikallinen identiteetti, joka on rakentunut asukaslähtöisen ja monipuolisen toiminnan ansiosta.

Maakuntahallitus kiitti etenkin Roihuvuori-seuraa tavoitteellisesta otteesta innovatiivisten toimintamallien kehittämisessä. Kaikille asukkaille avoimia matalan kynnyksen tapahtumilla on edistetty yhteisöllisyyttä ja kitketty epätasa-arvoisuutta.

Uusmaalaisen kaupunginosan palkitsemisessa on tänä vuonna teemana tasa-arvo ja yhdenvartaisuus. Roihuvuoren toiminnassa on maakuntahallituksen mukaan otettu esimerkillisesti huomioon kaikki alueella asuvat ihmisryhmät.

Roihuvuori on aktiivinen toimija myös lähialueiden yhteistyössä, sekä kansainvälisyydessä. Toukokuisin kukkivien kirsikkapuiden aikaan järjestettävä Hanami-juhla on tuonut kansainvälistä tunnettuutta ja nostanut alueen profiilia. Hanamista on kehittynyt Pohjoismaiden suurin japanilaisen kulttuurin tapahtuma ja yksi Helsingin visuaalisimmista yleisötapahtumista. Tänä vuonna juhlijoita oli noin 25 000.

Vuoden kaupunginosan kunniakirja, seinälaatta ja tuleviin kehittämistoimiin myönnettävä 2000 euron palkintosumma luovutetaan alkuvuodesta osana Roihuvuoren tapahtumia.

Lisää aiheesta:

Uudenmaaliitto


JAA