Robottibussi Kuva: Eetu Rutanen

Vielä ehdit robottibussin kyytiin Kalasatamassa – kerro kokemuksestasi!

Robottibussi kulkee Kalasataman kauppakeskus Redin ja Isoisänsillan välillä vielä marraskuun puolellakin. Kokeilu on kestänyt puolisen vuotta. Matkustajilta kysytään nyt kokemuksia ja toiveita robottibussin liikennöintiin liittyen. Mieluusti halutaan kuulla myös siitä miksi ei kyytiä valinnut. Kyselyyn voi vastata marraskuun loppuun saakka.

Kalasataman robottibussin reitillä ajetaan muun liikenteen seassa. Kyyti on kokeilun ajan matkustajille maksutonta. Robottibussi kulkee arkisin kello 9–14.55 kolme kierrosta tunnissa. Pysäkit ovat Redi, Polariksenkatu ja Isoisänsilta. Kyytiin mahtuu kahdeksan ihmistä kerrallaan. Osa lähdöistä saattaa kuitenkin jäädä ajamatta. Poikkeukset ja perutut lähdöt ilmoitetaan Reittioppaassa. Bussin linjatunnus on 26R.

Kalasatamassa on liikennöinyt itsestään ajava bussi, robottibussi, toukokuusta lähtien osana Metropolia Ammattikorkeakoulun koordinoimaa Helsinki RobobusLine -hanketta sekä osatoteuttamaa mySMARTLife-hanketta.

Robottibussikokeilut ovat osaltaan tukemassa Helsingin tavoitetta kohti vuoden 2035 hiilineutraalia kaupunkia tarjoamalla päästöttömiä liikkumisvaihtoehtoja.

Olitko robottibussin kyydissä Kalasatamassa? Kerro matkustuskokemuksestasi ja toiveistasi ja vastaa kyselyyn.
Vastaukset käsitellään tilastollisesti, jolloin yksittäisiä vastauksia ei voi erottaa toisistaan.
Voit  myös vastata robottibussissa olevalla tablet-laitteella. Sitä voi tiedustella kyydissä olevalta operaattorilta.

Matkustajakysely 26R

Robottibussin reitti
Robottibussikokeilu
Reittiopas/HSL 

Älykäs liikkuminen/Metropolia

JAA