Robottibussi Kalasatamassa. Kuva: HSL

Robottibussi R26 suhaa Redin ja Isoisänsillan väliä toukokuusta marraskuuhun

Kalasataman kauppakeskus Redin ja Isoisänsillan välillä liikennöi tänä vuonna robottibussi. Bussi kulkee linjatunnuksella 26R, ja sen lähdöt näkyvät myös HSL:n Reittioppaassa maanantaista 27. toukokuuta alkaen. Kokeilu kestää noin puoli vuotta, toukokuusta marraskuuhun.

Reitillä ajetaan muun liikenteen seassa. Kokeilun aikana kyyti on matkustajille maksutonta. Robottibussin käytännön toiminnasta vastaa Rolan Oy. Koåkeilua vetää Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Kalasataman robottibussi kulkee arkisin kello 9–14.55 kolme kierrosta tunnissa ja sen pysäkit ovat Redi, Polariksenkatu ja Isoisänsilta. Kyytiin mahtuu kahdeksan ihmistä kerrallaan. Osa lähdöistä saattaa kuitenkin jäädä ajamatta. Poikkeukset ja perutut lähdöt ilmoitetaan Reittioppaassa.

Robottibusseja on ajateltu käytettävän ratkaisuna “viimeisen kilometrin” matkoille, syöttöliikenteenä runkolinjojen varsilta asuinalueille päin. Kalasataman linjalla tämä toteutuu ensimmäistä kertaa näin urbaanissa testiympäristössä. Kokeilun aikana tutkitaan myös matkustajien mielipiteitä robottibussin käytön mielekkyydestä.

Robottibussikokeilut ovat osaltaan tukemassa Helsingin tavoitetta kohti vuoden 2035 hiilineutraalia kaupunkia tarjoamalla päästöttömiä liikkumisvaihtoehtoja.

Lisää aiheesta
Linjan 26R reitti Reittioppaassa
Lisätietoa robottibussikokeilusta