Raitiovaunu 2 kurvaamassa Katariinankadulta Aleksille.

Raitioliikenteeseen tulossa lukuisia poikkeuksia keväästä alkaen

Katujen peruskorjaus ja raitioverkon laajenemiseen liittyvät työt aiheuttavat liudan poikkeuksia raitioliikenteeseen jo huhtikuusta alkaen. Kaikki poikkeusliikenteeseen joutuvat linjat 1, 2, 3, 4, 7 ja 8 palaavat omille reiteilleen syysliikenteen myötä 15. elokuuta. 

Linjat 3 ja 9 ajavat 4. huhtikuuta alkaen viikon ajan Sörnäisten metroaseman kautta Siltasaarenkadulla ja Kaarlenkadulla tehtävien kaivutöiden vuoksi. Karhupuistoon ajaa poikkeuksen aikanakin bussi 502.

Pidemmät poikkeukset koskevat Töölöä ja Ooppera-Sörnäinen -yhteyttä sekä Pasilaa, Käpylää ja Mäkelänkatua. Lyhyempiä katkoksia on odotettavissa Kallioon ja Munkkiniemeen.

Töölössä jatkuvat Runeberginkadun ja Caloniuksenkadun peruskorjaus, niin sanotut Kasin katutyöt. Helsinginkadulla Sturenkadun kohdalla tehdään katu- ja ratatöitä. Meilahteen rakennetaan raitiovaunuille uusi kääntösilmukka. Pasilassa sekä Mäkelänkadulla Pasilan kohdalla rakennetaan tulevaa Kalasatama-Pasila -raitiovaunuyhteyttä.

Huhtikuussa linjat 1, 2, 7, 8 poikkeusreiteille

Katujen peruskorjaus jatkuu Töölössä. Poikkeusliikenne alkaa 11. huhtikuuta. Silloin linjat 1, 2 ja 8 eivät pääse Runeberginkadulle Töölössä tehtävien Kasin katutöiden vuoksi. Linjat 1 ja 2 ajavat suoraan Mannerheimintietä ja linjaa 8 korvataan bussilla 8X välillä Jätkäsaari-Ooppera. Korvaavan bussin 8X lisäksi Töölöä palvelevat muun muassa runkolinjat 20 ja 30.

Linjalta 7 jää Mäkelänkatu pois Kalasatama-Pasila -raitiotien rakennustöiden vuoksi. Linjaa ajetaan elokuun puoliväliin asti Pasilaan Urheilutalon ja Aleksis Kiven kadun kautta. Mäkelänkatua palvelevat bussit sekä 12. kesäkuuta asti myös raitiovaunu 1.

Kesäkuussa poikkeuksia linjoille 1, 2, 4, 7, 8

Tukholmankadulla rakennetaan uutta ratikoiden kääntösilmukkaa Haartmaninkadun kohdille. Linja 4 ajaa 13.-19. kesäkuuta Pikku Huopalahteen. Reittiosuus Töölöntullilta Munkkiniemeen jää pois. Korvaava bussi 4X ajaa Oopperalta Munkkiniemeen.

Pasilassa Kalasatama-Pasila -raitiotien rakennustyöt laajenevat Mäkelänkadulle. Helsinginkadulla Sturenkadun kohdalla tehdään katu- ja ratatöitä.

Linjaan 1 vaikuttavat kaikki kolme isoa työmaata, ja se joutuu pitkälle poikkeusreitille Hakaniemen kautta Arabiaan. Töölö, Mäkelänkatu ja Käpylä jäävät ajamatta. Mäkelänkatu on siis kokonaan ilman raitioliikennettä 13.6. – 14.8. kun molemmat linjat 1 ja 7 ovat poikkeusreiteillä. Käpylää palvelevat bussilinjat 56 ja 69 sekä Mäkelänkatua myös bussit.

Linjaan 2 vaikuttavat Töölön katutyöt ja raitiotien rakentaminen Pasilassa. Linja 2 ajaa 13. kesäkuuta alkaen vain Olympiaterminaalin ja Oopperan väliä. Arkadiankadun ja Runeberginkadun reittiosuus sekä Pasila jäävät pois. Linjaa 2 korvaa bussi 2X Postitalo – Ooppera – Pasila.

Linjaa 8 ei voida ajaa lainkaan Töölön ja Helsinginkadun katutöiden vuoksi. Korvaa bussi 8X ajaa 13.6.-14.8. koko linjan 8 reitin pituudelta Jätkäsaaresta Oopperan ja Sörnäisten kautta Arabiaan.

Linjat palaavat omille reiteilleen elokuun puolessa välissä

Syysliikenne alkaa 15. elokuuta. Tuolloin linjat palaavat omille reiteilleen. Syysliikenteeseenkin uumoillaan vielä muutoksia, mutta niistä lisää myöhemmin.

Raitiovaunujen reitit ja aikataulut ovat nähtävissä Reittioppaasta noin kuukautta ennen poikkeuksen alkamista.

Lisää aiheesta
Liikenne karttoineenHSL 
Reittiopas

Kasin katutöiden laajempi työvaihe aiheuttaa ruuhkia ja liikenteen poikkeusjärjestelyjä etenkin Töölössä kevään ja kesän aikana


16.02.2022 julkaistua uutista päivitetty 29.3.

Kuva: Marja Väänänen