Raitiotietä on rakennettu Oulunkylän aseman vieressä Maaherrantiellä syksyn aikana.

Raide-Jokerin rakentaminen etenee vauhdilla - kolme neljäsosaa rakennustöistä valmiina

Raide-Jokeri-pikaraitiotien  rakennustöistä on valmiina 75 prosenttia. Kolmen neljäsosan rajapyykki saavutettiin lokakuun 2021 lopussa. Ratarakentaminen on edennyt suunniteltua nopeammin, ja 25 kilometrin pituisesta radasta on valmiina jo 21 kilometriä.  

– Rataa on rakennettu 7–8 työryhmän voimin. Sekä työntekijät että menetelmät ovat kehittyneet hankkeen aikana. Allianssissa yhteistyö maanrakentajien ja ratarakentajien välillä on onnistunut – kun maanrakentajat ovat saaneet ratapohjia etuajassa valmiiksi, ratarakentajien aikataulu on joustanut aiemmaksi, kertoo tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski.

Talvea kohti mentäessä työmaat hiljenevät, ja osa jää talvitauolle ennen vuoden 2022 rakentamiskautta.

Vuonna 2022 jäljellä olevia rataosuuksia rakennetaan Patterimäen tunnelissa, Pitäjänmäentiellä, Eliel Saarisen tien länsi- ja itäpäissä, Maaherrantien itäosassa sekä päätepysäkeillä.

Ratarakentamisen lisäksi vuonna 2022 jatketaan muita rakennustöitä useimmilla Helsingin puolen kaduilla. Espoon osuuden rakennustyöt valmistuvat pääosin vuoden 2021 aikana.

Vuoden 2023 aikana Raide-Jokerin työmailla tehdään viimeisteleviä töitä ja käyttöönottotestauksia sekä aloitetaan koeliikenne. Liikennöinti on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2024.

Lisää aiheesta:

Raide-Jokeri

Kuva: Raitiotietä on rakennettu Oulunkylän aseman vieressä Maaherrantiellä syksyn aikana /Raide-Jokeri