Puistokatu 4.

Puistokadun historiallinen huvila sai uuden omistajan

Suomen arkkitehtuurimuseon säätiö on myynyt Helsingin Kaivopuistossa sijaitsevan historiallisen puuhuvilan Tiina ja Antti Herlinin säätiölle. Peruskorjauksen jälkeen osoitteessa Puistokatu 4 sijaitsevaan kiinteistöön on suunnitteilla yleishyödyllistä yhteiskunnallista toimintaa.

Huvilassa ovat nähtävillä sen vaiheikkaan historian kerrostumat. Rakennus edustaa Kaivopuiston alkuperäistä rakennuskantaa. Sen suunnitteli kartanpiirtäjä Carl Henrik Nummelin 1881, ja vuosisadan saatossa huvila on muodostunut käyttö- ja henkilöhistorialtaan merkittäväksi: se on kuulunut muun muassa varatuomari Lauri Kivekkäälle ja näyttelijätär Ida Aalbergille sekä toiminut koulutilana Svenska Samskolanin sekä Ranskalaisen koulun käytössä. Vuodesta 1957 lähtien rakennus on ollut museokäytössä.

Uusi omistaja on sitoutunut korjauttamaan talon huonokuntoisen julkisivun kuntoon pikimmiten. Rakennus vaatii myös laajempaa peruskorjausta ennen sen uuden aikakauden alkamista.

Tiina ja Antti Herlinin säätiö on vuonna 2014 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on yhteiskunnallisen hyvinvoinnin, kulttuurin, ympäristön ja tieteen sekä niihin liittyvän tutkimuksen ja opetuksen tukeminen ja edistäminen.

Lisää aiheesta:

Uutista tuoreutettu kello 15.