Havainnekuva:Pikku-Finlandia - Perspektiivi Töölönlahdelta.

Puista Pikku-Finlandiaa on alettu rakentaa - aukeaa tammikuussa 2022

Helsinkiin saadaan tammikuussa uusi tapahtumatila, kun Pikku-Finlandia aukeaa. Finlandia-talon perusparannus alkaa ensi keväänä. Kongressi- ja tapahtumatoiminta jatkuu keskeytyksettä koko 2.5 vuotta kestävän remontin ajan. Tämän jälkeen puumoduuleista koottu Pikku-Finlandia on tarkoitus siirtää Helsingin koulujen ja päiväkotien väistötilakäyttöön. Rakennuksen arvioitu käyttöikä on yli 20 vuotta.

Puuarkkitehtuurin taidonnäyte

Pikku-Finlandia on suunniteltu yhteistyössä Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen kanssa. Jaakko Torvisen konseptiin perustunut Finlandia Forest valittiin toteutettavaksi. Toteutuksen tarkemmat suunnitelmat on laatinut koko Finlandia-talon perusparannuksen pääsuunnittelija Arkkitehdit NRT Oy.

Sisätiloihin ja rakennusta kiertävälle terassille tuodaan kokonaisia puunrunkoja. Ne toimivat myös kantavina pilareina. Männyt on valittu loviisalaisesta metsästä.

Pikku-Finlandia rakennetaan puumoduuleista, jotka tehdään valmiiksi Jokioisissa sijaitsevalla FM-Hausin tehtaalla. Sisätiloissa valmistettavat puumoduulit nopeuttavat rakentamista ja ehkäisevät kosteusongelmia. Jatkossa puumoduulit voidaan irrottaa toisistaan ja muokata uutta käyttökohdetta varten.

Pikku-Finlandia sijoittuu Karamzininrannan asfalttipäällysteiselle katuaukiolle. Sinne tulee noin 2000 neliömetriä muunneltavia tapahtumatiloja. Tilassa voi järjestää illallisista livekeikkoihin tai jopa 1100 henkilön kongressiin.

Finlandia Café avoinna kaikille

Tapahtumatilojen lisäksi Pikku-Finlandiassa toimii Finlandia Café. Kahvilan suurista lasiseinistä avautuu upea näköala Töölönlahdelle ja puistoon. Rakennusta kiertää viihtyisä terassi.

Kahvilaan voi poiketa aamiaiselle, lounaalle tai kahville - tai viinille. Kesäisin Finlandia Café elävöittää Töölönlahden aluetta tarjoamalla valmiita piknik-kasseja ja lainaamalla vilttejä eväsretkeä varten.

Vaihtuvat taidenäyttelyt jatkuvat Pikku-Finlandiassa. Niiden lisäksi kahvilassa järjestetään ohjelmallisia illanviettoja. Pikku-Finlandian tiloja voi varata myös yksityistilaisuuksiin, kuten häihin ja syntymäpäiväjuhliin.

Lisää aiheesta
Finlandia-talo

Kuva: Jaakko Torvinen ja Aalto-yliopiston suunnittelijatiimi, 2021