Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kuva: Kuva © Elias Lehto / Helsingin kaupunginteattteri

Prinsessa Ruusunen -musikaalissa näyttämö kuuluu kaikille

ShedHelsingin musikaali Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 8. joulukuuta. Lontoolaisen Chickenshed-teatterin esikuvan mukaan musikaalihanke tarjoaa erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille mahdollisuuden tulla nähdyksi ja toteuttaa itseään turvallisessa ja tasavertaisessa ympäristössä.

Chickenshed-teatterin käsikirjoitukseen perustuvan musikaalin toteutuksesta vastaa StepUp Schoolin Skene-musiikkiteatterikoulun opettajat ohjaaja Marco Bjurströmin johdolla. Musikaalissa esiintyy lähes 150 pääkaupunkiseutulaista 7–20 -vuotiasta lasta ja nuorta yhdessä musiikkiteatterin ammattilaisten ja puoliammattilaisten kanssa.

Yli 7-vuotiaille sopiva musikaali sekoittaa ennen kokemattomalla tavalla klassista satua ja perinteisiä koulumaailmaan sijoittuvia nuorisomusikaaleja. Klassikkosadun prinsessa onkin nykyajan teini murrosiän kasvukipuineen. Eikä hän suinkaan nuku sataa vuotta eteenpäin, vaan herää railakkaalla 1970-luvulla omien vanhempiensa teiniseikkailujen käydessä kuumimmillaan.

”Saimme yleisöltä palautetta, jossa kiitettiin ainutlaatuisesta kokemuksesta. Moni kertoi esityksen alkaessa kiinnittäneensä huomiota pyörätuoleihin ja erilaisiin esiintyjiin, ja miten hetken päästä niitä ei enää huomaa, monimuotoisuus muuttuu luontevaksi. Tapahtuu jotain mikä muuttaa ajatuksia, ja teatterista lähtee eri ihminen kuin sinne tuli. Se on teatteria hienoimmillaan!”, Bjurström hehkuttaa.

Lisää aiheesta:

Kaupunginteatterin uutinen

JAA