Pohjoinen Postipuisto pohjoisesta päin elokuulla 2019. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Postipuiston asuinalueen rakentaminen on alkanut

Ensimmäisen asuinkorttelin rakentaminen aloitettiin kesällä Postipuistoon. Tänä syksynä käynnistyy vielä viisi muuta työmaata Postipuiston pohjoisosassa. Pohjois-Pasilassa arvioidaan olevan 2030-luvulla yli 12 000 asukasta ja parisentuhatta työpaikkaa.

Postipuiston pohjoisosan jälkeen rakentaminen jatkuu alueen eteläosassa. Viimeiseksi rakennetaan keskiosassa. Siellä toimii nyt Postin lajittelukeskus. Noin kymmenen vuoden päästä lajittelukeskuksen on takoitus siirtyä muualle, mikä vapauttaa lisää tonttimaata.

Runsaasti tilavia perheasuntoja

Postipuistosta tulee 26 hehtaarin tulee nauhakaupunginosa, jossa asuntokorttelit rajaavat katutilaa ja muodostavat yhtenäisiä sisäpihoja. Ensin rakennettavan asuinalueen reunalle perustetaan uusi puisto. Sekin on nimeltään Postipuisto.

Asuinalueelle valmistuu runsaasti tilavia perheasuntoja. Rakennukset ovat pääasiasiassa 5–8 kerroksen asuintaloja ja muutama 12–15-kerroksinen maamerkki.

Postipuiston lounaiskulmaan rakennetaan yhteensä 287 asuntoa. Rakennuttaja on Bonava. Loppuvuodesta 2020 valmistuvat Bonavan 57 Hitas-asunnon taloyhtiö ja Icecapital Housing Fund V:n omistama 74 vuokra-asunnon kerrostalo. Vuonna 2021 valmistuu Bonavan 96 vapaarahoitteista omistusasuntoa ja arviolta 2021–2022 noin 60 vapaarahoitteista omistusasuntoa. 

Hyvät liikenneyhteydet keskustaan, lentokentälle ja satamiin

Postipuiston uusi asuinalue sijaitsee lähellä kasvavaa Keski-Pasilaa. Kauppakeskus Tripla ja Pasilan uusi asema palveluineen avataan 17. lokakuuta. Hotellin ja uusien toimistotilojen on tarkoitus valmistua vuonna 2020.

Keskustaan Postipuistosta on matkaa noin kahdeksan kilometriä. Läheisimmät juna-asemat ovat Ilmala ja Käpylä. Niitä yhdistää Kustinpolku, Postipuiston oma keskeinen väylä, jonne on kaavailtu raitiovaunua.

Lentokentälle pääsee asuinalueen juna-asemilta ja lentokentälle johtavalta Tuusulantieltä. Matkustajasatamiin voi kulkea raitiovaunuilla.

Lisää aiheesta
Pasila kehittyy ja kasvaa: Postipuiston asuinalueen rakentaminen alkoi. uuttahelsinkia.fi