Helsingin poliisi.

Poliisi näkyvästi läsnä ensimmäisellä kouluviikolla

Helsingin poliisi valvoo tehostetusti suojatiesääntöjen noudattamista ja ajonopeuksia koulujen lähellä 10.–14.8.2020 sekä ruotsinkielisten koulujen aloituspäivänä 18.8.2020.

Poliisi on näkyvästi läsnä koulureittien varrella jo ennalta, jotta tielläliikkujat havahtuvat koululaisten palaavan pian liikenteeseen sankoin joukoin.

Vaaratilanteita luovat liian suuri tilannenopeus sekä ylimääräinen tekeminen ajon aikana kuten älypuhelimen käyttö. Lisäksi pienet koululaiset eivät näy autoilijoille yhtä kaukaa kuin aikuiset. Lapset saattavat myös tehdä äkkinäisiä ratkaisuja, kuten sännätä yllättäen tielle kavereiden perässä. Valvontaa kohdistetaan myös kevyen liikenteen käyttäytymiseen.

– Lapsille ja muille jalankulkijoille tulee antaa esteetön kulku suojatiellä. Lisäksi pitää pysähtyä, kun viereisellä kaistalla oleva ajoneuvo pysähtyy suojatien eteen. Ajoneuvon kuljettajilta vaaditaan erityistä tarkkuutta ja ennakointia siten, että ehtii reagoimaan yllättäviinkin tilanteisiin, neuvoo vanhempi konstaapeli Sami Silventoinen, Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisi teki koulujen alkuun liittyvän liikennevalvontakyselyn. Kyselyyn vastasi 23 rehtoria, jotka nostivat esiin huolen saattoliikenteen aiheuttamasta vaarasta ja haitasta.

– Saattoliikenteen ei pidä pysähtyä jalkakäytävälle, pyörätielle, suojatielle, suojatien lähelle tai muuhun vaaralliseen paikkaan niin, että vaarannetaan tai haitataan muita tienkäyttäjiä.

Lisää aiheesta:

Helsingin poliisi

Syyslukukausi alkaa Helsingin kouluissa ja oppilaitoksissa lähiopetuksena

Kuva: Helsingin poliisi.