Kuva: Bussi. Kuvaaja: Patrik Lindström / helsingin kaupunki

Helsingin poikittaiset joukkoliikenneyhteydet paranevat 2020-luvun alussa

Poikittaiset bussiyhteydet Koskelantien ja Hakamäentien, Metsäläntien sekä Maunulan tasolla uudistuvat arviolta elokuussa 2021. HSL:n (Helsingin seudun liikenne) hallitus hyväksyi kokouksessaan 16. huhtikuuta Helsingin poikittaislinjaston kehittämissuunnitelman.

HSL pyrkii tarjoamaan Helsingin uudella poikittaislinjastolla entistä parempaa palvelua: ennen muuta tiheämpiä vuorovälejä ja laajempia liikennöintiaikoja.

Nykyään tämä toteutuu keskustan suuntaan kulkevassa liikenteessä, raideliikenteessä ja poikittaisilla runkobussilinjoilla 550 ja 560 (elokuusta alkaen myös 500 ja 510). Muu poikittaisliikenne sen sijaan koostuu sekalaisesta joukosta erilaisia linjoja, joiden liikennöintiajat ja vuorovälit vaihtelevat. Etenkin ruuhka-ajan ulkopuolella matkanteko poikittain ei ole sujuvaa, kun vaihdot ovat hankalia ja vaihtoajat pitkiä.

Uusien poikittaislinjojen myötä HSL ottaa seuraavan askeleensa kohti verkostomaisempaa joukkoliikennettä, jossa joukkoliikenne tarjoaa sujuvia ja tiheitä yhteyksiä myös ruuhka-aikojen ulkopuolella useisiin suuntiin. Työn lähtökohtana on lisäksi ollut, että runkobussilinja 550 korvautuu uudella pikaraitiotiellä.

HSL on suunnitellut uutta linjastoa tiiviissä yhteistyössä asukkaiden ja muiden alueen toimijoiden kanssa. Työn aikana HSL järjesti kolme asukastilaisuutta (Maunulassa, Munkkiniemessä ja keskustassa). Lisäksi HSL on kertonut työn etenemisestä linjastosuunnitelmaa varten perustetussa blogissaan.

Lisää aiheesta:

HSL:n uutinen
Helsingin poikittaislinjaston kehittämissuunnitelma (luonnos, pdf)


JAA