itäjänmäentien keskiosan tammia siirretään puunsiirtoautolla Talin liikuntapuistoon, Siltalanpuistoon ja Talin golfkentälle.

Pitäjänmäentien isoja katupuita siirretään viheralueille

Kaupunki siirtää Pitäjänmäentieltä 24 katupuuta uusiin sijainteihin. Kookkaat tammet siirretään kaupungin puistoihin Taliin ja Siltalanpuistoon sekä Talin golfkentälle. Siirrossa käytettävää järeää puunsiirtoautoa testataan Helsingissä ensimmäistä kertaa. Jos siitä saadaan hyviä kokemuksia, voidaan menetelmää käyttää jatkossa kaupungin muissa kohteissa. 

Pitäjänmäentien kaikki katurakenteet uusitaan Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentamisen yhteydessä.

Puut siirtää ruotsalainen urakoitsija, joka on erikoistunut tavallista suurempien puiden siirtoon. Puut nostetaan maasta ison juuripaakun kera ja siirretään uusiin paikkoihin kasvamaan. Jos puiden siirrosta saadaan hyviä kokemuksia, voidaan menetelmää hyödyntää myöhemmin Helsingin kaupungin muissa kohteissa ja hankkeissa.

Pitäjänmäentielle istutetaan katutöiden yhteydessä uusia puita, jotka sopeutuvat tuleviin katurakenteisiin ja raitiotien tilavaatimuksiin paremmin. Tammien siirto aloitettiin maanantaina 9.12. ja työ kestää noin viikon.

Lisää aiheesta:

Raide-Jokeri