Helsingin Kaupunginteatteri – Pieni Merenneito – Kuva © Robert Seger

Ennennäkemätön Pieni merenneito tulossa Helsingin Kaupunginteatteriin

Disneyn Pieni merenneito -musikaali on Helsingin Kaupunginteatterin kaikkien aikojen suurin musikaalituotanto. Musikaalin ensi-ilta on suurella näyttämöllä torstaina 29. elokuuta.

Disneyn Pieni merenneito -musikaali nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Helsingin Kaupunginteatterin omaa, vankkaa musikaaliosaamista on vahvistettu Broadwayn ja West Endin teattereista ja elokuvamaailmasta tutuilla maailmanluokan ammattilaisilla. Luvassa on ennennäkemättömän upeaa visuaalisuutta ja maagisen kaunista musiikkia, mutta myös vahvan, tähän päivään osuvan tarinan oman itsensä ja identiteettinsä löytävästä nuoresta.

Odottamisen arvoista on huikea lentoteknologia, nuket Star Wars -elokuvien tekijöiltä, Pirjo Liiri-Majavan suunnittelemat rokokoo-henkiset puvut, Peter Ahlqvistin lavastus, Toni Haarasen suunnittelemat videoprojisoinnit ja Gunilla Olsson-Karlssonin koreografiat.  Musikaalin ohjaa superhitiksi nousseesta Kinky Bootsista tuttu Samuel Harjanne.

Luomme maagisen vedenalaisen maailman, jossa merenneidot ja ihmeelliset eläimet, mustekalat, ravut ja kalat liikkuvat. Musikaalimme on teknisesti yksi vaikeimpia teoksia, mitä täällä on koskaan tehty, sanoo ohjaaja Samuel Harjanne, joka korostaa myös Pienen merenneidon tarinan ajankohtaisuutta.

13-henkisen orkesterin kapellimestarina toimii Risto Kupiainen. Suomennoksesta vastaavat Reita Lounatvuori ja Hanna Kaila. Valosuunnittelija on William Iles ja äänisuunnittelija Kai Poutanen. Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Milja Mensonen. Lennätysten suunnittelijoina vierailevat asiantuntijat James Veitch ja Nick Porter. Vedenalaisen maailman hahmoihin liittyvät nuket on suunnitellut Becky ja Paul Vincett.

H. C. Andersenin klassikkosatuun (1837) ja Disney-animaatioon (1989) pohjautuvan koko perheen Disney-musikaalin Pieni merenneito (2008) on kirjoittanut Doug Wright, säveltänyt Alan Menken, sanoittanut Howard Ashman ja Glenn Slater.

Alan Menkenin musiikki teki aikoinaan elokuvasta yhden maailman suurimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.

Helsingin Kaupunginteatteri
Liput 31 € - 88 € (sis. pm.)
Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 - 21, su klo 10 - 18, puhelin 0600 900 900 (2 €/min+pvm)


JAA