Pieni merenneito esitys

Pieni merenneito aloittaa Kaupunginteatterin esityskauden lauantaina 8. elokuuta

Helsingin Kaupunginteatteri avaa ovensa yleisölle Pienen merenneidon esityksellä 8. elokuuta alkaen. Teatteri on panostanut asiakasturvallisuuteen ja rajaa katsomokoot puoleen syyskauden esityksissä.

Pieni merenneito on kiehtovan ihana, ajaton rakkaustarina, jonka maagisen kaunis musiikki on hurmannut yleisöt ympäri maailman.  Nuori merenneito Ariel haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastuu prinssiin ja tekee merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa.

Turvallisesti teatteriin

”Olemme onnellisia, että pääsemme jälleen kohtaamaan teatteriyleisön ja aloittamaan esityskauden jopa näin ennätysaikaisin. Olemme tehneet ja teemme kovasti töitä sen eteen, että yleisö voi tulla Kaupunginteatteriin turvallisin mielin ja nauttia esityksistä”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

”Rajaamme toistaiseksi syyskauden esityksissä katsomokoot puoleen kaikilla näyttämöillämme. Tämä tarkoittaa, että suuren näyttämön katsomossa on enintään 480 katsojaa. Näin voimme sijoittaa yleisön katsomoon turvavälein. Seuraamme tilannetta, päivitämme ohjeita ja hiomme käytäntöjä saamamme kokemuksen, asiakaspalautteen ja viranomaisohjeiden perusteella”, Arffman jatkaa.

Turvavälien lisäksi Kaupunginteatterilla panostetaan hygieniaan. Käsidesiä on saatavilla lämpiössä useissa pisteissä, ja yleisötilojen siivousta on tehostettu. Esitysten yhteydessä kaikilla aulapalvelun työntekijöillä on visiiri tai suu-nenäsuojus, ja teatteri suosittelee kasvomaskin käyttöä myös asiakkaille.

”Kyseessä on kuitenkin suositus, emme vaadi asiakkailtamme maskin käyttöä tai valvo sitä”, Kari Arffman tarkentaa.

Jonottamisen välttämiseksi tarjoilujen myyntipisteet eivät poikkeusaikana ole käytössä. Tarjoilut väliajalle tai ennen esitystä tilataan ennakkoon.

Teatteri joustaa myös lippuvaihtojen suhteen. Jos asiakas epäilee koronatartuntaa tai on altistunut tartunnalle, hän voi kuluitta vaihtaa lippunsa tulevaan esitykseen vielä esityspäivänäkin.

Turvallisesti teatteriin -ohjeistus yleisölle.
Suomen Teatterit ry:n esittävän taiteen yhteinen yleisöturvallisuusohjeistus

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, (09) 394022, ma-pe klo 9-16 sekä Lippupiste ma-la klo 9 - 21, su klo 10 - 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm)

Pieni merenneito

Helsingin Kaupunginteatteri

Kuva: Robert Seger / Helsingin Kaupunginteatteri