Purjelaiva Svanhild.

Perinteistä Purjelaivapäivää vietetään jälleen viikonloppuna Stadin Silakkamarkkinoiden yhteydessä

Perinteiset tapahtumat Tervasaaren Tynnyri-kisa että Perinteinen Purjelaivapäivä järjestetään viikonloppuna 10.-11.10. jo 33. kerran Stadin Silakkamarkkinoiden yhteydessä.  Suomen suuret purjelaivat kokoontuvat "avoimien ovien päivään" Eteläsatamaan/Kauppatorille. Tilaisuuteen on ilmoittautunut 13 alusta eri puolilta rannikkoamme.

Tapahtuma kerää yhteen perinteiset puupurjelaivat kisaamaan leikkimielisessä Tervasaaren Tynnyri -kisassa lauantaina. Sunnuntaina laivoilla on avoimet ovet.

Korona-epidemiatilanne otetaan järjestelyissä huomioon ja laivoihin pääsee tutustumaan kerralla vain pieni joukko ihmisiä. Isot alukset ovat avoinna yleisölle klo 10 - 16. Pienempiä laivoja voi ihailla vain satamalaiturilta käsin.

Aluksilla ja laiturilla on tarjolla muun muassa kahvia ja pullaa, lohisoppaa ja saaristolaismusiikkia. Tapahtuma on yleisölle maksuton.

Tapahtuma alkaa jo lauantaina iltapäivällä 10.10. jolloin perinnelaivat purjehtivat Tervasaaren Tynnyri-nimeä kantavan laivojen perinteisen purjehduskilpailun. Lähtölaukaus ammutaan merellä Helsingin edustalla ja maali sijaitsee Kaivopuisto-Katajanokka -linjan eteläpuolella. Lähtöaika ja reitti määräytyvät tuuliolosuhteiden mukaan, maaliin saapuminen pyritään ajoittamaan klo 15-16 välillä.

Kisan jälkeen alukset ryhmittyvät Purjeiden Paraatiin, joka tuo purjelaivat purjehtien paraatikierrokselle Eteläsatamaan heti kilpailun jälkeen noin klo 16.

Kilpailun maaliintulon ja Purjeiden Paraatin seuraamiseen yleisölle parhaat paikat ovat Kaivopuiston ja Katajanokan rannat. Paraatin päätteeksi alukset kiinnittyvät Eteläsatamaan Kolera-altaaseen ja sen ympäristöön sunnuntain perinteistä Purjelaivapäivää varten.

Purjelaivasatama

Kuva: Purjelaivasatama.com