Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 20 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 1.-6. maaliskuuta pääkaupunkiseudulla ja Itä-Uudellamaalla.

Paikallispuolustusta harjoitellaan sunnuntaista perjantaihin pääkaupunkiseudulla

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 20 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 1.-6. maaliskuuta pääkaupunkiseudulla ja Itä-Uudellamaalla. Joidenkin harjoitusalueiden lähistöllä voi harjoitusammunnasta kuulua melua.

Harjoituksen tavoitteena on valmiuden kehittäminen ja paikallispuolustuksen suorituskykyjen osoittaminen pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Harjoitukseen liittyy viranomaisyhteistyön harjoittelu.

Viranomaisyhteistyön pääharjoitus pidetään keskiviikkona 4. maaliskuuta Isnäsissä. Harjoitukseen osallistuvat Itä-Uudenmaan pelastuslaitos, Itä-Uudenmaan poliisilaitos, Rajavartiolaitos ja Tulli.

Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 650 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoituksessa on mukana noin 150 ajoneuvoa, joista alle 10 on panssaroituja.

Kehä 20 -paikallispuolustusharjoituksen alueita on Helsingin ja Loviisan lisäksi Sipoossa ja Porvoossa. Joukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä.

Joidenkin harjoitusalueiden lähistöllä saattaa kuulua ammunnoista pauketta. Santahaminassa harjoitellaan 1.–6.3., Landbossa ja Degermossassa 4.3. klo 8 – 5.3. kello 24 sekä Sipoon  Hindsbyssä 4.3. klo 8 – 5.3. klo 24.

Kehä 20 -harjoitus on osa paikallispuolustusharjoitusten jatkumoa. Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu yhteistoiminnan harjoittelu viranomaisten kanssa.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #paikallispuolustus #kehä20 #kaartjr ja #harjoitus.

Lisää aiheesta
Melutiedote
Kaartin jääkärirykmentti

Kuva: Kaartin jääkärirykmentti

JAA