Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat innostavat asukkaita ilmastotekoihinHelsingin pormestari ja Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat ovat mukana Ilmastotreenikampanjassa, joka innostaa pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään ilmastoystävällisiä valintoja omassa arjessaan. Ilmastotreenin videoissa pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunginjohtajat Jukka Mäkelä, Ritva Viljanen ja Christoffer Masar kannustavat ihmisiä mukaan ja kertovat miten itse aikovat osallistua Ilmastotreeniin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Ilmastoinfo on kehittänyt Ilmastotreeni.fi -palvelun, johon kuka tahansa voi osallistua maksutta.

Lähes 70 prosenttia Suomen ilmastopäästöistä syntyy kotitalouksien kulutuksesta ja siksi myös asukkaat ovat tärkeässä roolissa jotta kaupungit saavuttavat ilmastotavoitteensa.
- Ilmastonmuutos on nyt kaikkien huulilla, ja entistä useampi haluaa tehdä ilmastoystävällisiä valintoja. Usein ei kuitenkaan tiedetä mitä kannattaisi tehdä ja millaisilla arjen valinnoilla on oikeasti merkitystä. Siksi olemme koonneet Ilmastotreeniin ne teot, joilla vaikutusta ja joista monet ovat myös suhteellisen helppo tehdä. Ne sopivat niin aloittelijalle kuin pidemmälle ehtineellekin, HSY:n Ilmastoinfon projektipäällikkö Mira Soini-Nordström kertoo.

Ilmastotreenissä osallistujia ohjataan parempiin arjen valintoihin asumisen, liikkumisen, ruuan ja kulutustottumusten tiimoilta personal trainereiden innostamina. Se mikä on hyvä ilmastolle, on usein myös hyvä meille: hyötyliikunnan lisääminen autoilun sijaan, lihansyönnin vähentäminen, viileässä nukkuminen ja ekolaiskottelu lisäävät myös terveyttä ja hyvinvointia.

Jos et ole valmis muuttamaan pienempään asuntoon, käymään pikaisessa viileässä suihkussa ja ryhtymään
vegaaniksi, löytyy treeneistä myös kevyempiä keinoja. Ilmastotreeni-palvelu on tarkoitettu kaikille jotka ovat kiinnostuneita ilmastoystävällisemmästä elämästä. Treeniohjelmat kestävät neljä viikkoa, ja valmennukseen kuuluu viikkokirje, valmennusvideoita, viikkotehtäviä, suljettu FB-ryhmä sekä livechatteja. Palveluun voi rekisteröityä osoitteessa www.ilmastotreeni.fi

HSY:n Ilmastoinfo innostaa ja kannustaa pääkaupunkiseudun asukkaita, taloyhtiöitä ja pk-yrityksiä tekemään energiansäästöön, uusiutuvaan energiaan, liikkumiseen, ruokaan ja kuluttamiseen liittyviä ilmastotekoja. Se perustettiin vuonna 2010 jalkauttamaan pääkaupunkiseudun kaupunkien ilmastostrategioita. Ilmastoinfon toimintaa rahoittavat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit.

Videot, joilla kaupunginjohtajat innostavat asukkaita mukaan Ilmastotreeniin, löytyvät Ilmastoinfon Youtube-kanavalta


JAA