Mobiililippu

Näin ostat opiskelijan kausilipun HSL-sovellukseen

Jos asut HSL-alueella vakituisesti ja olet päätoiminen opiskelija, voit ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella. HSL-sovellukseen voit aktivoida alennuksen itse. HSL-kortille se päivitetään palvelupisteessä. Oikeus opiskelija-alennukseen pitää uusia vuosittain. HSL-sovellus tarkastaa oikeuden opiskelija-alennukseen Opetushallituksen Koski-palvelun läsnäolotietojen perusteella.

Sovelluksen ostopolku vie sinut aluksi Opetushallituksen Oma opintopolku -palveluun, jossa annat HSL:lle luvan nähdä läsnäolotietosi ja oppilaitoksen tiedot. Sinun pitää hyväksyä opiskelijalipun myöntämiskriteerit ja lipun käyttöehdot sovelluksessa.

Opetushallitus on ohjeistanut oppilaitoksia siirtämään tiedot opinto-oikeuksista Koski-palveluun viimeistään lukukauden alkaessa. Opiskelijalipun ostamisessa voi olla tämän takia ongelmia vielä elokuun alussa. Ongelmat liittyvät saatavilla olevaan läsnäolotietoon, joka on päättynyt Koski-palvelussa esimerkiksi korkeakoulujen osalta kuluneelta lukuvuodelta 31.7.2020. Läsnäolotiedon päivittyminen ja mahdollinen viive palvelussa vaihtelevat oppilaitoskohtaisesti, ja lukuvuosi-ilmoittautuminen on tehtävä oppilaitoksiin erikseen.

Lisää aiheesta HSL:n uutisessa