Havainnekuva uudistetusta Stadionista. Kuva: Olympiastadion

Uudistettu Olympiastadion avataan ensi syksynä yleisölle - avajaisviikoilla maksutta sisään

Helsingin Olympiastadion avaa mittavan remontin ja uudistusurakan jälkeen porttinsa ensi syksynä. Stadionin uudistukset paljastetaan ensimmäisenä suurelle yleisölle maksuttomilla avajaisviikoilla.

Ensi elo-syyskuun aikana nähdään, mitä kaikkea viimeisen neljän vuoden aikana on tapahtunut. Yleisö pääsee myös ilman pääsylippua kurkistamaan urheilijoiden ja artistien käyttämään tähtien käytävään, koeistumaan katsomo ja seuraamaan suurtapahtuman rakentumista. Ja vaikkapa juoksemaan kierroksen radalla. Stadionille nimen ikuistaneille lahjoittajille järjestetään myös oma vierailupäivä.

Useiden maksuttomien "Walk in" -päivien lisäksi avajaisviikoilla on tarjolla monipuolinen kattaus tapahtumajärjestäjien toteuttamaa ohjelmaa.

Urheilumuseo on myös uudistettu. Ensimmäisessä vaihtuvassa näyttelyssä avataan stadionin vaiheita 1920-luvun haaveista olympiavuoteen 1952 ja monien hienojen hetkien kautta 2020 uudistukseen. Urheilumuseon sisäänpääsy on ilmainen alle 18-vuotiaille. Stadionin torniin pääsee tuttuun tapaan pientä pääsymaksua vastaan.

Avajaisviikoista kerrotaan lisää loppuvuoden ja kevään 2020 aikana. 

Lisää aiheesta
Olympiastadion

Aiheesta aiemmin:

Vuoden Teräsrakenne on Olympiastadionin katsomo
Helsinki Design Week 2020 Olympiastadionilla
Olympiastadionille tulossa kaiken kestävä nurmi