Uskalla Yrittää -finaali viime vuonna. Kuva: NY

Nuorten Uskalla Yrittää –finaalissa 80 nuorten perustamaa yritystä

Valtakunnallisen Uskalla Yrittää -kilpailun finaali järjestetään keskiviikkona ja torstaina 8.–9. toukokuuta Kampissa. Finaalissa on mukana 230 nuorta. Edustettuina on 80 nuorten perustamaa yritystä.

Nuoret kisaajat ovat pyörittäneet lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia Nuori Yrittäjyys (NY) -yrityksiään osana opintojaan peruskoulussa ja toisella asteella. Lukuvuoden aikana kaikissa Nuori Yrittäjyys ry:n opinto-ohjelmissa on ollut mukana 43 000 nuorta. Pelkästään Pikkuyrittäjät-ohjelmassa on ollut elokuusta lähtien mukana lähes 11 000 alakoululaista.

Pikkuyrittäjät -finaali järjestetään osana Uskalla Yrittää -finaalia. Pikkuyrittäjät ovat mukana messuilla Kampissa, jossa he myyvät tuotteitaan tai esittelevät palveluitaan sekä pitävät kauppakeskuksen lavalla myyntipuheensa. 

Yrittäjyyskasvatusohjelman aikana nuoret oppivat muun muassa uskallusta esiintyä, ryhmätyötaitoja, yrittäjämäistä asennetta ja taloudenhallintaa.

Finaalin voittajat jatkavat Euroopan mestaruuskilpailuihin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Uskalla Yrittää -finaalissa. Finaalin toisen asteen voittajat edustavat Suomea NY-yrittäjien Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä Oslossa ja korkea-asteen voittajat Lillessä.

Tapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon Nuori Yrittäjyys ry. Se pyrkii vaikuttamaan toiminnallaan 7-29-vuotiaiden lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja talouslukutaitoihin.

Nuori Yrittäjyys ry NY on osa kansainvälistä Junior Achievement (JA) -verkostoa. JA on maailman laajin ja vanhin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio. Tänä vuonna sata vuotta täyttävä verkosto tavoittaa vuosittain yli kymmenen miljoonaa oppilasta yli 110 maassa.

Uudeltamaalta mukana 13 yritystä:

Aquatouch UF, Vantaa
” ”Eco is what we do”. Aquatouch tillverkar och marknadsför egna handgjorda miljövänliga och ekologiska hygienprodukter för hem och skönhet.” 

Livebottle UF, Porvoo
“Vi vill göra något gott för naturen och människorna, våra vattenflaskor är gjorda av tritan som inte innehåller BPA och är mycket hållbara och lätta att ta mig sig överallt.”  

OhYes Drinks UF, Porvoo
“We are a company that produces and sells healthier soda-alternatives than what are available in stores. What makes our products interesting is that we do not use any artificials such as colorants or preservatives in our drinks and our flavours are all natural, which is uncommon in the soda industry.” 

Fine Linen NY, Helsinki 
”Tarjoamme asiakkaillemme arjen luksusta hotellilaatuisten vuodevaatteitten ja pyyhkeiden muodossa.” 

Halo Room NY, Helsinki 
“An indie game company that produces games for individuals and companies.”  

Tihkuna NY, Helsinki
”Tihkunassa toimii kaksi muotiteollisuuden ympäristöhaitoista huolestunutta vaatetusompelijaopiskelijaa. Yrityksemme tärkeimmät arvot ovat ekologisuus, laatu ja toimivuus. Suunnittelemme, kaavoitamme ja ompelemme tuotteemme itse Helsingissä. Valmistamme tuotteemme zero waste -periaatteella eli siten, ettei roskiin päädy mitään.”

N O K I NY, Helsinki
” N O K I valmistaa ja suunnittelee rajattua, uniikkia muotia naisille. Julkaisemme yhden uuden tuotteen joka kuudes kuukausi joita valmistamme ennakkoon ilmoitetun määrän.” 

EkoPlastic Finland NY, Tuusula
”Myymme meristä kerätystä muovijätteestä valmistettuja kestokasseja kaupoille sekä muille toimijoille. Korostamme toiminnassamme ekologisuutta, kestävää kehitystä sekä ympäristöarvoja.” 

Luka Tienhaara NY, Kirkkonummi
”Suomen nuorin drag-artisti. Luka Tienhaara NY myy ja markkinoi itse tuotettua, suunniteltua ja toteutettua laadukasta drag-showta. Luka Tienhaara Drag Show on 30-minuutin drag-show.” 

Roinat Rahoiksi NY, Helsinki
”Yrityksemme haluaa auttaa ihmisiä pääsemään eroon turhista tavaroistaan lopullisesti ja samalla täysin huolettomasti. Asiakkaanamme saat 25 prosenttia antamiesi tavaroiden myyntituotosta. Lisäksi tuet kiertotaloutta ja olet osana maailman pelastamisessa.” 

Luurihuolto NY, Nummela
”Huollamme puhelimia ammattitaitoisesti, edullisesti ja nopeasti. Rikkinäinen näyttö tai vaikka vanha akku huolletaan alle tunnin sisällä!” 

PYLMI Services NY, Vantaa
”Henkilöstöpalvelualan yritys, joka tarjoaa palveluitaan niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin tarvittaessa jopa lyhyellä varoitusajalla. Toiminta pohjautuu joustavuuteen, ongelmanratkaisuun ja täsmällisyyteen.” 

Intu NY, Helsinki
”Mielenterveyskuntoutusta maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille, jotka eivät pääse etenemään koulutus- tai työskentelypolulla. Joustava ja liikkuva lisäresurssi yritysten ja kuntien käyttöön.” 

Lisää aiheesta
Uskalla Yrittää -finalistit 2019 NY

JAA