Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Suomen edustaja EM-kisoissa on Entis, jonka turkulaisopiskelijat myyvät suomalaisia sirkkoja hyönteisruoaksi. Kuva:NY

Nuoret yrittäjät kisaavat korkeakouluyrityksen EM-voitosta

Nuoret yrittäjät kisaavat keskiviikkona ja torstaina 28. ja 29. kesäkuuta Helsinkiin kisaamaan Euroopan parhaan korkeakouluyrityksen mestaruudesta. NY Start Up -yrittäjien EM-kisojen osallistujat tulevat 15 maasta.

EM-kilpailuun osallistuvat nuoret ovat perustaneet oman yrityksen osana opintojaan lukuvuoden mittaisessa JA Start Up –ohjelmassa (Suomessa NY Start Up). Vuosittain ohjelmaan osallistuu Euroopassa yli 14 000 opiskelijaa. Helsingin finaalissa nähdään yhteensä 19 tiimiä ympäri Eurooppaa. Suomessa NY Start Up -ohjelma on käytössä viidessä yliopistossa ja 13:ssa ammattikorkeakoulussa.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana Nuori Yrittäjyys ry järjestää myös Yrittäjyyttä korkeakoulussa -verkostoitumisfoorumin Maria 0-1:ssä. Sen toiminnan taustavoimina ovat Helsingin kaupunki, Helsingin Uusyrityskeskus ja Startup-säätiö. Sekä Nuori Yrittäjyys että Maria 01:sen taustayhtiö ovat voittoa tavoittelemattomia organisaatioita.

–Pohjois-Euroopan suurin startup-hubi Maria 0-1 syntyi viime vuonna vanhalle sairaala-alueelle, josta on kehittymässä erittäin vetovoimainen startup- ja tech-kampus. Helsinki on myös Slushin kotikaupunki. Toivotan kaikille mitä parasta onnea ja menestystä sekä kilpailussa että omassa yrittäjyydessä, toteaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Eurooppalaisnuoret Start Up -yrittäjät esittelevät liikeideoitaan, innovaatioitaan ja osaamistaan sekä myyntipuheissaan kansainvälisen tuomariston edessä että Kampin kauppakeskuksen messuilla.

–Yrittäjyyden suosio opiskelijoiden keskuudessa on voimakkaassa kasvussa, eikä ihme, sillä parempaa tapaa oppia ei olekaan. On todella hienoa, että Helsingissä kokoontuvat ja kilpailevat Euroopan tulevaisuuden kärkitekijät. Helsinki on ihmisen kokoinen metropoli, jossa on vahva kansainvälinen startup-yhteisö, pormestari Vapaavuori jatkaa.

NY Start Up -ohjelma on opinto-ohjelma yrittäjyyden, liiketoiminta- ja innovaatiotaitojen oppimiseen korkeakouluissa. Ohjelmaan osallistuu vuosittain yli 14 000 opiskelijaa ympäri Eurooppaa, 300:ssa eri korkeakoulussa. Suomessa NY Start Up -ohjelmaan osallistui lukuvuonna 2016-17 yhteensä 600 nuorta 18:ssa korkeakoulussa. 

JA Europe on Euroopan laajin verkosto, joka tarjoaa nuorten yrittäjyyttä, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia opinto-ohjelmia. Verkosto tavoittaa vuosittain 3,2 miljoonaa nuorta 39 maassa.

Tapahtuman järjestävät Nuori Yrittäjyys ry ja sen eurooppalainen kattojärjestö JA Europe.

Lisää aiheesta
Ohjelma on avoin ja maksuton. Ohjelma ja ilmoittautuminen:
JA Europe Enterprise Challenge 2017 ohjelma
Yrittäjyyttä korkeakoulussa #JAGetConnected –verkostoitumisfoorumi Maria 0-1:ssä.
Nuori Yrittäjyys  

JAA