Kulosaaren yhteiskoulun vanhojenpäivä. Vanhojentanssit koulun aulassa. 18.02.1964

Vanhojenpäivän tanssit Nordiksella ja useissa seniorikeskuksissa

Lähes 830 toisen vuoden lukiolaista tanssii Vanhojenpäivänä perjantaina 14. helmikuuta Helsingin Jäähallissa. Tilaisuus kestää puolisentoista tuntia. Yleisöllä on sinne vapaa pääsy.

Tapahtuman avaa kello 14.00 Helsingin kaupungin lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen. Juonnosta vastaavat Stadin ammatti- ja aikuisopisto kaksoistutkinnon opiskelijat. Säestyksestä vastaa Helsingin poliisisoittokunta kapellimestarinaan Heikki Elo.

Lukiolaiset tanssivat senioreille

Toisen vuoden lukiolaiset lähtevät torstaina tai perjantaina seniorikeskuksiin ja palvelukeskuksiin esittämään vanhojen tansseja senioreille, eläkeläisille ja työttömille.
Vanhojen tanssit esitetään näissä keskuksissa:
Kontulan seniorikeskus/palvelukeskus torstaina 13.2. kello 11
Pohjois-Haagan palvelukeskus torstaina kello 14
Roihuvuoren seniorikeskus perjantaina kello 9
Myllypuron seniorikeskus/palvelukeskus perjantaina kello 10
Riistavuoren seniorikeskus perjantaina kello 14
Kampin palvelukeskus noin kello 13.15
Lisätietoa Tapahtumakalenterissa

Helsingin kouluista Vanhojenpäivän tansseissa esiintyvät Elias-koulu, Englantilainen koulu, Helsingin Eurooppalainen koulu, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin Saksalainen koulu, Kulosaaren yhteiskoulu, Mäkelänrinteen lukio, Sibelius-lukio, Stadin ammatti- ja aikuisopisto kaksoistutkinnon opiskelijoineen ja Suomalais-venäläinen koulu. 

Viime vuosina tanssien järjestelystä on vastannut Mäkelänrinteen lukio. Märskyt tanssivat vanhustenkotivierailun lisäksi omalla koululla ja jäähallilla.

Vanhojen tanssit ovat tärkeä osa lukioiden kulttuuri- ja tapakasvatusta. Vanhojenpäivän tansseja on tanssittu Helsingin lukioissa jo vuosikymmenien ajan. Ensimmäisen kerran Vanhojenpäivän tanssit järjestettiin vuonna 1992 Helsingin Jäähallissa. 

Lisää aiheesta
Noin 830 opiskelijaa Helsingin Jäähallin Vanhojen tansseissa
Helsingin Jäähalli 
Märskyn vanhojen tanssit 2020 
Helsingin poliisisoittokunta

Kuvaaja tuntematon/HKM

JAA