Jouni Nisula ja Leena Rantasalo vastaanottivat Niemikotisäätiön ilmastopalkinnon   / Kuva: HSY

Niemikotisäätiö palkittiin hyvästä ympäristötyöstä

Helsinkiläinen Niemikotisäätiö palkittiin pitkäjänteisestä ympäristötyöstä. Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) myönsi  HEI – Helsingin seudun ilmastopalkinnon 2019 Niemikotisäätiölle 7. helmikuuta pidetyssä Helsingin seudun ilmastoseminaarissa. Niemikotisäätiön ympäristöteemoiksi on valittu yhdessä palvelunkäyttäjien kanssa energia ja ruokahävikki.

Säätiön Ekokompassi-yritys on lähtenyt panostamaan energiatehokkuuden edistämiseen ja uusiutuvan energian käyttöön. Ruokahävikin vähentämiseksi säätiö osallistui valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon monella eri tempauksella.

Niemikotisäätiö on kannustanut työntekijöitään viisaaseen liikkumiseen. Lisäksi säätiö koulutti viime vuonna yli 20 uutta ekotukihenkilöä toimipisteisiinsä.

Ympäristöasioiden ohella palkittava yritys tekee arvokasta työtä sosiaalisen kestävyyden saralla. Ympäristöosaaminen kuuluu kaikille, ei vain terveille ja vahvoille. Recovery, toipuminen, on yrityksen työtapa myös ympäristöasioissa.

Palkintoraati totesi, että säätiön toimintaa kuvaa monistettavuus, ajankohtaisuus, kokonaisvaltainen lähestymistapa kestävään kehitykseen ja laaja-alainen ohjelma, innovatiivisuus, sosiaalinen vastuu sekä esimerkillisyys. Niemikotisäätiö on Helsingin kaupungin tytäryhteisö.

Alle 18-vuotiaille suunnatun HEIJ – Helsingin seudun ilmastojuniori -palkinnon sai vantaalainen Rajatorpan koulu. Rajatorpan koulussa on ollut keskeisenä liikkumisen teemana “Kyyditön koulumatka”.

Lisäksi HSY myönsi espoolaiselle Saunalahden koululle  kunniamaininnan kunnianhimoisesta ja laajasta teemojen huomioimisesta ympäristötyössä.

Ilmastopalkinnon voittaja valittiin Ekokompassia käyttävien yritysten, yleisötapahtumien ja virastojen joukosta, jotka olivat ilmoittautuneet mukaan kilpailuun. Ilmastojunioripalkinnon voittaja valittiin niiden koulujen joukosta, jotka ovat osallistuneet HSY:n kummikoulutoimintaan ja ilmoittautuneet kilpailuun mukaan.

Palkintoraati koostui pääkaupunkiseudun kaupunkien ympäristöjohtajista sekä HSY:n ja HSL:n edustajista.

Lisää aiheesta:

HSY:n tiedote

HSY: Ilmastopalkinnot

https://ekokompassi.fi

Kummikoulut

Niemikotisäätiö