Warren Ellis. Kuva: R&A

Muusikko Warren Ellis tulossa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalille

Australialainen elokuvasäveltäjä ja muusikko Warren Ellis on tulossa festivaalivieraaksi Helsinkiin. Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 19.–29. syyskuuta. Avajaisia vietetään torstai 19. syyskuuta kello 20.00 festivaalin pääteatterissa, Bio Rexissä. Avajaisissa nähdään Blinded by the Light.  

Festivaalin päävieraita ovat Nordic Flair -palkinnon saava tanskalaismestari Lone Scherfig, elokuvasäveltäjä Warren Ellis sekä festivaalisuosikit Peter Strickland ja Anna Odell. Festivaali liittyy tasa-arvoa elokuva-alalle vaativaan joukkoon allekirjoittamalla kansainvälisen 5050×2020-aloitteen.

Warren Ellis esittelee festivaalilla yhdessä ohjaaja Arno Bitschyn kanssa dokumenttielokuvan THIS TRAIN I RIDE (2019). Teos seuraa yhdysvaltalaisten kulkurinaisten junamatkaa kohti epäselvää päämäärää.

Ellis on säveltänyt useita elokuvien soundtrackeja yhdessä Nick Caven kanssa. Ellisin omaa käsialaansa on musiikki elokuviin Mustang (Season 2016) ja Django (2017).

Työtä riittää tasa-arvon edistämiseksi  

Rakkautta & Anarkiaa liittyy tasa-arvoa elokuva-alalle vaativien festivaalien joukkoon allekirjoittamalla kansainvälisen 5050×2020-aloitteen. Allekirjoituksen myötä festivaali sitoutuu edistämään tasa-arvoa ohjelmistossaan ja organisaatiossaan sekä keräämään ja julkistamaan siihen liittyvää dataa. Aloitteen ovat allekirjoittaneet myös muun muassa Cannesin, Berliinin ja Göteborgin elokuvajuhlat.

Tämän vuoden R&A-elokuvista 46 prosenttia on ohjannut nainen tai muunsukupuolinen henkilö. 159 pitkästä elokuvasta 32 prosenttia ja 191 lyhytelokuvasta 58 prosenttia on naisten ohjaamia. Yli 800:sta ohjelmistoon harkitusta pitkästä elokuvasta 26 prosenttia oli ohjannut muu kuin mies. Neljästä pitkästä gaalaelokuvasta kolme ja R&A Shorts -gaalan lyhytelokuvista kaikki on ohjannut nainen. Ohjelmiston valitsevasta R&A Ministeriöstä 76 prosenttia on naisia.

R&A julkisti ohjelmistonsa sukupuolijakauman myös viime vuonna. Silloin pitkistä elokuvista yli kolmasosa ja lyhytelokuvista lähes puolet oli naisten ohjaamia.

Näe kuumimmat leffat ensin festivaalilla

Syksyn odotetuimmat elokuvat nähdään ensin festivaalilla. Niihin kuuluu muun muassa Levan Akinin AND THEN WE DANCED  ja Xavier Dolanin MATTHIAS & MAXIME sekä Robert Eggersin jo loppuunmyyty THE LIGHTHOUSE. Tämä kuten moni muukin on tulossa myöhemmin elokuvateattereihin

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin koko ohjelmisto ja oheisohjelma löytyvät nyt festivaalin verkkosivuilta. Festivaalin lipunmyynti on käynnissä.

Lisää aiheesta
Rakkautta & Anarkiaa elokuvat
Liput ja teatterit

Kansainvälinen elokuva-ala koolla Helsingissä hel.fi-uutinen 180919