Kiertotehdas -kuva tapahtumasivuilla. Heureka

Mitä voisi olla kiertotehtaassa työskentely? Lähde Heurekaan kokeilemaan!

Kierrättämistä  pääsee kokeilemaan lauantaina 26. lokakuuta Heurekassa avautuvassa Kiertotehdas-näyttelyssä. Pelillisessä ja yhteistoiminnallisessa näyttelyssä kävijä houkutellaan tulevaisuuden ”kiertotehtaan” työntekijäksi, joka kierrättää tuttuja esineitä ja niihin liittyviä materiaaleja mahdollisimman tehokkaalla, ympäristöystävällisellä ja taloudellisesti parhaalla tavalla.

Korjauspajassa kävijä pääsee pidentämään tuotteiden elinkaarta, uusiotuotepajassa luomaan uusiotuotteita ja keksijäpajassa kehittämään esineitä kestävästi. ”Roskisrummut”-kohteella voi lajitella kierrätettäviä esineitä ja materiaaleja ja ”Kuluttajan valinta” -kohteella osallistua vauhdikkaaseen kuvakyselyyn tavaroiden kuluttamisesta.

Tapahtuma tarjoaa elämyksellisiä kokeiluja ja uusinta tietoa kiertotalouden monista puolista. Lisäksi ohjelmassa on vaikkapa sirkkojen maistelua, lajittelupelin pelaamista ja hilavitkuttimien valmistusta. Kävijoiden kysymyksiin vastaavat joukko kiertotalouden alojen osaajia. 

Ohjelmaa on ihan kaikenikäisille. Pienimmät kävijät pääsevät näkemään Nukketeatteri Sammon Roska-aarre -näytelmää. Myös aikuiset pääsevät tapahtumaan lastenlipun hinnalla (15 €) ja alle 6-vuotiaat maksutta. Tapahtumapäivän liput ovat myynnissä Heurekan lippukaupassa. Samalla lipulla voi tutustua kaikkiin Heurekan näyttelyihin.

Kiertotehdas on näyttely kestävän kehityksen ratkaisuista. Se liittyy Tulevaisuuden palasia -tapahtumaan, jossa esitellään toivoa tarjoavia ratkaisuja ilmastonmuutoksen hidastamiseen.

Heurekan kiertotalousohjelma on ollut käynnissä vuodesta 2018. Sen puitteissa on toteutettu muun muassa tapahtumia, työpajaohjelmia sekä tuotettu oppimateriaaleja kouluille ja täydennyskoulutusta opettajille. Kiertotalousohjelman ja Kiertotehdas-näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat tulevaisuustalo Sitra ankkurikumppanina ja strategisina kumppaneina Neste Oyj, Metsäteollisuus ry ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY.

Lisää aiheesta
Kiertotehdas
HSY
Tulevaisuuden palasia – kiertotaloustapahtuma 26.10. Heurekassa