Kauppatorilla / Kuva: Mika Lappalainen

Mitä tehdä juhannuksena – keskikesän juhlaa stadissa

Keskikesän juhla tarjoaa runsaasti tapahtumia eri puolilla kaupunkia. Seurasaaressa vietetään juhannusta perinteisin menoin ja monet Helsingin saaret kutsuvat juhannuksen viettäjiä. Kaupunkisaunat lämpiävät juhannuksena ja juhannustansseihin pääsee myös kaupungissa. Kaupungin palveluissa on poikkeusaukioloja.

Juhannus on monista muista juhlapäivistä poiketen yleensä varsin rauhallinen Helsingissä. Siihen liittyy kuitenkin riskejä, jotka on hyvä tiedostaa ja ottaa huomioon onnettomuuksien ja tapaturmien ehkäisemiseksi. Pelastuslaitoksen juhannustiedote

Tässä menovinkkejä kaupunkijuhannuksen viettäjille:

Seurasaaren juhannusvalkeat

Juhannusvalkeat Seurasaaressa on nostalgiaa tihkuva helsinkiläinen kaupunkijuhla. Juhlakentällä ohjelma alkaa juhannusaattona kello 19 ja juhannustanssit jatkuvat keskiyöhön asti. Lapset voivat osallistua juhannussalon koristeluun, heille pystytetään perinnekeinuja ja sytytetään oma kokko.  Liput: 25 €, alle 12-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa.

Juhannuskokot palavat meren rannassa klo 21-22. Pääkokon klo 22.00 sytyttää juhannushääpari Kyrösjärven kymmenhankaisesta kirkkoveneestä käsin. Mikäli juhannusaattona alueella on metsäpalovaroitus voimassa, ei juhannuskokkoja tai muuta avotulta voi sytyttää. Tiedot metsäpalovaroituksista: Ilmatieteenlaitos 

Tänä vuonna Seurasaaren juhannusaatossa on myös Kesäyön luontoretki klo 19.00 (suomeksi) ja klo 20.00 (englanniksi).

Juhannusviikolla 17.-23.6. ulkomuseon yleisöopastuksilla tutustutaan entisajan juhannuksenviettoon. 

Juhannusaattona bussi 24 & 24S kulkee tihennetyin vuoroin keskustasta Seurasaareen. Lisätietoja: HSL

Juhannus saaristossa

Pihlajasaari
Juhannusta juhlitaan Pihlajasaaressa jälleen perinteiseen tapaan omatoimisesti. Juhannuskokko sytytetään aattona sään salliessa klo 21.00. Pihlajasaaren ravintola on auki yöhön asti. Pihlajasaareen pääsee vuoroveneellä Merisatamanrannasta ja Ruoholahdesta. Katso  vuoroveneen aikataulut

Lonna
Stadin juhannus -tapahtumaa vietetään puolestaan koko juhannusviikonlopun ajan 21.-22. kesäkuuta Lonnan saarella. Saaren omilla juhannusfestareilla esiintyvät muun muassa Yona, Kauriinmetsästäjät, Sofa, Gasellit, Ruudolf ja monia muita. Lonnan ravintolat oavt avoinna, ja käytössä ovat myös uudet saunatilat. Jatkot pidetään kaupungin puolella, Tavastia-klubilla. Päivälippu alkaen 30€, kahden päivän lippu alk. 45€.

Juhannusristeilyt
Voit nauttia keskikesän saaristomaisemista ja ihailla juhannuskokkoja myös merellä seilaten. Tutustu tarkemmin juhannuksen risteilyihin: JT-Line, Royal Line, Strömma ja IHALines

Lisää vinkkejä merelliseen juhannusviikonloppuun:

Juhannustansseja ympäri kaupunkia

Kivinokan uimarannassa Juhannusjuhlat perjantaina 21.6. klo 12-23. Kulosaaren kartanon juhannussaunaan pääsee klo 13-17 (5 €), kokko sytytetään klo 20 ja Dallapé orkesteri soittaa klo 20.30 ja 22.

We Love Helsinki 2019 Juhannustanssit järjestetään Kuudennella linjalla ja Kaiku klubilla.

Hernesaaren rannassa  juhannuksena Happoradion keikka, jossa keskikesän juhlaa pääsee viettämään Suomi-rockin tahdissa.

MyHelsinki vinkkaa komeen tapaan viettää juhannus Helsingissä.  Juhannuksen aukioloaikoja  (.pdf)

Juhannusta Linnanmäellä

Juhannusta voi viettää myös Linnanmäellä. Huvipuiston Estradilla pääsee tanssimaan juhannustansseja juhannusaattona 21. kesäkuuta klo 19-21 Taran & Aavan säestyksellä. Kaikki ohjelma ja sisäänpääsy huvipuistoon on maksutonta. Huvikauden 2019 uutuus Taiga avautuu juhannusviikolla 18.6. 

Korkeasaareen

Korkeasaari on avoinna juhannusaattona 21.6. klo 10-17 ja muina päivinä klo 10-20. Eläintarhaan pääsee Mustikkamaan sillan kautta ja vesibussilla Kauppatorilta tai Hakaniemestä. Katso Korkeasaaren kesäohjelma

Lisää juhannusviikonlopun menovinkkejä:

Kaupungin palvelut juhannuksena

Liikenne

Joukkoliikenteessä on juhannusaattona 21.6. lauantain aikataulut. Juhannuspäivänä 22.6. ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan.
Lue lisää: Juhannuksena 20.-22.6. liikenteessä poikkeuksia ja lisävuoroja

Sosiaali ja terveyspalvelut

Terveysneuvonnasta, puh. 09 310 10023 saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla. Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 112.

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelevat juhannuksena ympäri vuorokauden. Sosiaalipäivystys, puh. 020 696 006 ja kriisipäivystys, puh. 09 310 44222.

Terveysasemat ovat auki torstaina 20.6. klo 8–16 (Kalasatama ja Vuosaari klo 7 -16). Terveysasemat ovat kiinni juhannuksena 21.–23.6.

Terveysasemat ovat kiinni juhannuksena. Terveysasemien ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan päivystyksessä. Soita ennen päivystykseen hakeutumista maksuttomaan numeroon 116 117. 

Lue lisää: Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut juhannuksena

Lisää aiheesta:

JAA