Säveltäjä Missy Mazzoli

HKO esittää tiistaina ja torstaina Missy Mazzolin iltasoiton

Tällä viikolla tiistaina ja torstaina kuullaan newyorkilaissäveltäjä Missy Mazzolin Vespersin lisäksi musiikkia neljältä säveltäjältä: Anna Thorvaldsdottir, Wolfgang Amadeus Mozart ja Sándor Veress sekä Magnus Lindberg. Konsertti päättyy Lindbergin viulukonserttoon. Sen esittää Elina Vähälä.

Mazzolin Vespers on lyhyt, tunnelmallinen sävellys elektronisesti vahvistetulle viululle ja ääniraidalle. Teos sai kantaesityksensä vuonna 2014 Groningenissa Alankomaissa, osana Sounds of Music- festivaalia. 

Missy Mazzolia (s. 1980) on luonnehdittu yhdeksi sukupolvensa kiehtovimmista yhdysvaltalaisista säveltäjistä. Hän on perustanut elektroakustisen Victoire-yhtyeen, jossa itse soittaa kosketinsoittimia, ja jonka albumit ovat olleet arvostelumenestyksiä. Mazzolille on myönnetty useita merkittäviä musiikkipalkintoja.

Tuotantoon kuuluu etenkin kamarimusiikkia ja orkesteriteoksia. Mazzoli on myös säveltänyt neljä oopperaa joista toinen, Breaking the Waves (2016), perustuu Lars von Trierin samannimiseen elokuvaan. Vuonna 2018 Mazzoli oli toinen kahdesta ensimmäisestä naisesta – toinen oli Jeanine Tesori (s. 1961) – joilta Metropolitan koko historiansa aikana on tilannut oopperan. Korona-tilanteen johdosta Lincoln in the Bardo odottaa vielä ensi-iltaansa. Kansainvälisesti Mazzoli on monelle tuttu Mozart in the Jungle -tv-sarjasta, johon hän on säveltänyt musiikkia.

Helsingin kaupungin orkesterin konserttien ohjelman on suunnitellut Pekka Kuusisto.

Helsingin kaupunginorkesteri esittää syys-lokakuussa ensiesityksiä. Niissä muusikko ja tanssija luovat yhteisen duetto-teoksen. Konsertti alkaa kello 18 Musiikkitalossa ja  kestää reilun tunnin ilman väliaikaa.

Ohjelma 22.9. ja 24.9.2020
Missy Mazzoli Vespers
Anna Thorvaldsdottir HRíM
Wolfgang Amadeus Mozart Divertimento D-duuri KV 136
Sándor Veress Quattro Danze transilvane
Magnus Lindberg Viulukonsertto nro 1

Pekka Kuusisto kapellimestari, viulu
Elina Vähälä viulu
Sonya Lindfors koreografia
Esete Sutinen tanssi

Liput maksavat 41,00-6.50 euroa.

Lisää aiheesta
HKO
Musiikkitalo 

Kuva: Stephen S. Taylor