ShedHelsinki -esiintyjät / Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri

Kaupunginteatterin Metsän joulu -musikaali tuo näyttämölle lasten ja nuorten näkökulman ilmastonmuutokseen

Valtavirrasta poikkeava, erityislapset ja -nuoret huomioiva uusi joulumusikaali Metsän joulu saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 7. joulukuuta.  Metsän joulu on vauhdikas ja jouluinen tarina yllättävästä ystävyydestä, metsien tärkeydestä ja siitä, mikä joulussa on kaikkein tärkeintä. 

Musikaalissa esiintyy yli sata 8-21-vuotiasta lasta ja nuorta. Jotkut nuorista kelailevat pyörätuoleilla, toisia esiintyminen auttaa keskittymään – ja jokaisella rohkeus sekä halu laittaa itsensä likoon. 

Heikki Sankarin ohjaaman musikaalin käsikirjoituksesta vastaa ShedHelsingin työryhmä, jonka lapset ja nuoret pääsevät harjoitusprosessin kuluessa vaikuttamaan näytelmätekstin sisältöön.

”Haluan Metsän joulussa korostaa teatterileikkiä, ja päästää lapset ja nuoret esille paitsi esiintyjinä myös tuoda esiin heidän äänensä ja näkökulmansa aiheeseen”, sanoo ohjaaja Heikki Sankari.

Näytelmä kertoo juuri jouluksi uuteen kotiin muuttaneesta Kuusisen perheestä. Joulunodotusta varjostaa kuitenkin äidin työttömyys. Perheen lapset Usko, Toivo ja Lempi päättävät lähteä metsään löytääkseen perheelle joulukuusen, jota tänä vuonna ei ole varaa ostaa. Metsässä he tapaavat metsän eläimet ja puut, jotka osaavatkin puhua. 

Teoksen uuden musiikin on säveltänyt Tuomas Kesälä, joka toimii myös nelihenkisen orkesterin kapellimestarina. Koreografian suunnittelevat Tiina Peltonen ja Jyri Numminen ja lavastuksen ja puvut Vilma Mattila. Valosuunnittelusta vastaa Teppo Saarinen.

Ikäsuositus on 4-vuotiaasta alkaen.
Liput: 39 € (sis. pm)

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 - 21, su klo 10 - 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm)

ShedHelsinki lyhyesti

ShedHelsinki on valtavirrasta poikkeava musiikkiteatterihanke, jossa matka on määränpäätä merkityksellisempi. Yhdessä ja turvassa. Tavoitteena on vakiinnuttaa monimuotoisuutta korostava musiikkiteatteri Suomeen ja tehdä Suomesta paikka, jossa uskalletaan uskoa unelmiin ja tulla nähdyksi juuri sellaisena kuin on.

ShedHelsingin esikuvana on Lontoossa toimiva Chickenshed-teatteri, joka on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta.

Lisää aiheesta:

ShedHelsinki

Helsingin Kaupunginteatteri

#jokainenkelpaa


JAA