Kuva: Susa Junnola / Helsingin kaupunki

Metron vuorovälejä tihennetään maanantaina 18. toukokuuta alkaen

Metron vuoroväli tihenee kaikkein ruuhkaisimpina aikoina maanantaina 18. toukokuuta. Maanantaista alkaen molemmat metrolinjat liikennöivät 6 minuutin vuorovälillä maanantaista perjantaihin klo 6-9 ja 14.15-17.45. Linjojen yhteisellä osuudella Tapiola-Itäkeskus vuoroväli on tällöin kolme minuuttia. Aikataulut päivitetään Reittioppaaseen lähipäivien aikana.

Muutoksen myötä metrossa on ruuhkaisimpina aikoina paremmin tilaa matkustaa. Suosittelemme kuitenkin edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista ja tekemään lyhyemmät matkat esimerkiksi pyörällä tai kävellen, jos mahdollista.

Muista turvallinen matkustaminen!

Matkustaminen joukkoliikenteessä pyritään tekemään turvalliseksi. Turvallisuus on yhteispeliä, ja siihen jokainen matkustaja voi vaikuttaa myös omilla toimillaan.

Muistathan nämä ohjeet, kun matkustat joukkoliikenteessä:

  • Matkusta vain terveenä. Älä matkusta joukkoliikenteellä, jos sinulla on vähäisiäkään flunssan oireita
  • Jos sinun tarvitsee yskiä tai aivastaa, yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan
  • Puhdista kädet usein. Osalle metroasemista on asennettu käsidesiautomaatti, mutta suosittelemme kantamaan mukana myös omaa käsidesiä
  • Pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan. Jos liikennevälineessä on täyttä, jää odottamaan seuraavaa vuoroa, jos mahdollista
  •  Vältä turhaa pintojen koskettelua

Lisää aiheesta:

HSL:n uutinen