Metromatkustajia ja metro laiturilla. Kuva: HKL

Rautatientorin metroasema aukesi maanantaina liikenteelle, mutta hissit pysyvät toistaiseksi kiinni

Maanantain uutinen

Rautatientorin metroasema aukesi maanantaina 26.8. liikenteelle, mutta aseman hissit pysyvät toistaiseksi kiinni. Hissit ovat kiinni todennäköisesti varsin pitkään johtuen vesivahingon aiheuttamista vaurioista.

Lähimmät esteettömät reitit Päärautatieasemalle kulkevat siis Helsingin yliopiston tai Kampin metroasemien kautta. Pyöräilijät sekä lastenvaunujen tai pyörätuolien kanssa kulkevien tulee siis käyttää näitä asemia.

Esteettömät reitit Rautatieasemalta tai sinne matkustavilla:

Rautatieasemalta itään: Raitiovaunut 3, 6, 6T, 7 tai 9 Kaivokadulta eli aseman edestä Helsingin yliopiston tai Hakaniemen metroasemille.

Rautatieasemalta länteen eli Espoon suuntaan: Raitiovaunut 7 ja 9 Kaivokadulta eli aseman edestä Simonkadulle tai Kampintorille raitiovaunupysäkeille josta kulku Kampin metroasemalle.

Viikonlopun uutiset

Viikonloppuna. metroa liikennöidään sitten että Rautatientorin metroaseman ohi ajetaan molempiin suuntiin pysähtymättä. HKL:n antamien tietojen mukaan Rautatientorin metroasema pysyy toistaiseksi matkustajaliikenteeltä suljettuna. Asema on suljettuna perjantaina 23.8. sattuneen vesivahingon takia. Helsingin seudun liikenne tiedottaa, kun Rautatientorin metroasema otetaan taas metroliikenteen käyttöön.

Rautatieasemalta tai sinne matkustavilla seuraavat ohjeet:

Rautatieasemalta Helsingin yliopiston metroasemalle (Itään) Bussit Rautatientorilta Hakaniemeen jossa vaihto metroon tai raitiovaunut 3,7,9 Kaivokadulta eli aseman edestä Helsingin yliopiston tai Hakaniemen metroasemille. Myös kävely Helsingin yliopiston metroasemalle (noin 450 metriä)

Rautatieasemalta Kampin metroasemalle (länteen): Raitiovaunut 7 ja 9 Kaivokadulta eli aseman edestä Kampintorile tai kävely (noin 550 metriä)

Lauttasaaren bussilinjat eli 20, 21 ja 21B liikennöivät lauantaina taas normaalisti eli esimerkiksi linja 21 ajaa Eiraan.

HSL

Rautatientorin metroasema pysyy toistaiseksi suljettuna

Perjantain uutinen 23.8.

Metro ei liikennöi välillä Ruoholahti - Helsingin yliopisto. Metrot liikennöivät osuuksilla Matinkylä-Ruoholahti ja Helsingin yliopisto-Mellunmäki/Vuosaari mutta vuorovälit ovat epäsäännölliset ja vuoroja voi jäädä välistä. HKL:n mukaan metroliikennettä jatketaan toistaiseksi ainakin perjantain liikenteen päättymiseen asti kaksiosaisella liikenteellä.

Korvaavina yhteyksinä toimivat Lauttasaaren bussit 20 ja 21 jotka ajavat poikkeuksellisesti Kampin terminaaliin suoraan Porkkalankatua. Linjat käyttävät reitin varrella olevia pysäkkejä kuten Lapinrinne. Ajamatta jäävät osuudet Bulevardi ja Eira.

Lännestä tullessa: Jää pois Lauttasaaren metroasemalla ja vaihda busseihin 20 ja 21 jotka kulkevat Kampin terminaaliin. Täältä kävely tai raitiovaunut 7 ja 9 Helsingin yliopiston metroasemalle tai Hakaniemeen.

Idästä tullessa: Jää pois Helsingin yliopistolla metrosta ja jatka raitiovaunuilla 7 tai 9 Kamppiin. Kampin terminaalista bussit 20 ja 21 lähtevät laitureista 53 ja 54 Lauttasaareen jossa vaihto metroon.

Häiriö johtuu Rautatientorin metroasemalla kertyneestä vedestä aseman teknisissä tiloissa. Pelastuslaitos poistaa parhaillaan vettä asemalta.

Ajantasaiset tiedot liikenteestä saa aina HSL:n liikennetiedotteista

HSL:n Twitter

JAA