Margriet Vollenberg tulee kuratoimaan vasta avatulla Olympiastadionilla järjestettävät muotoilun juhlaviikot 2020.

Olympiastadionille tulossa Margriet Vollenbergin kuratoima Helsinki Design Weekin näyttely

Muotoilun huipputekijä Margriet Vollenberg tulee kuratoimaan Helsinki Design Weekin näyttelyn juuri uudistetulle Olympiastadionille. Vollenberg tunnetaan parhaiten Organisation in Designin ja Ventura Projects -konseptin perustajana. Helsinki Design Week päänäyttely pidetään 10.–13. syyskuuta Olympiastadionilla. Samoihin aikoihin syksyllä jatkuu vielä Stadionin avajaisten viettäminen.

Tulevan näyttelyn odotetaan tuovan uutta näkökulmaa avattuun Olympiastadioniin.  Helsinki Design Weekin teema, sitoutumisen merkit, nostaa esiin kysymyksiä muotoilun merkityksestä ja arvosta. Viime vuoden Oppimisilmasto-teemaa jatketaan sitoutumalla kestävään kehitykseen. Se merkitsee muun muassa yhä ympäristöystävällisempiä tapoja toteuttaa tapahtuma.

Helsingin Olympiastadionin remontti valmistuu elokuussa

Olympiastadionia on kunnostettu vuodesta 2016. Maailmanluokan peruskorjaus- ja laajennusprojektin pää- ja arkkitehtisuunnittelun ovat tehneet Architects K2S ja NRT yhteistyössä Wessel de Jonge Architecten- ja White Arkitekter -toimistojen asiantuntijoiden kanssa.

Yrjö Lindegrenin ja Toivo Jäntin vuonna 1938 suunnittelema Olympiastadion edustaa ylväästi suomalaista funkkisarkkitehtuuria. Uudistetussa rakennuksessa on 20 000 m2 uutta maanalaista sisäliikuntatilaa, muun muassa urheiluhalleja ja 400 metrin juoksurata. 

Lisää aiheesta
HDW
Olympiastadion

Aiheesta aiemmin: 
Uudistettu Olympiastadion avataan ensi syksynä yleisölle - avajaisviikoilla maksutta sisään

Kuva: Jan Willem Kaldenbach /HDW