Ratikoita nähdään Hämeentiellä taas 2020. Kuva: Marja Väänänen / Helsingin kaupunki

Maaliskuun alussa muutoksia Hämeentien ja Maunulan joukkoliikenteessä

Hämeentien uudistustyömaa siirtää raitiovaunut pois Sörnäisistä 4. maaliskuuta ja Maunulan seudulla bussilinjoja alkaa kulkea katutöiden vuoksi pitkäaikaisilla poikkeusreiteillä. Kyse on Helsingin joukkoliikenteen ensimmäisistä suurista liikennöintimuutoksista vuoden 2019 aikana.

Hämeentien uudistustyömaan myötä raitiovaunuliikenne Sörnäisten kautta katkeaa, ja linjat 1, 6, 6T, 7 ja 8 siirtyvät kulkemaan poikkeusreiteille Kallion ja Sturenkadun kautta. Raitiovaunujen on määrä palata kulkemaan Sörnäisten kautta alkuvuodesta 2020, ja kokonaisuudessaan Hämeentien työmaan on tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppupuolella.

Bussit kulkevat Hämeentiellä ja Mäkelänkadulla myös työmaan ajan, mutta pysäkkien sijainteihin tulee työmaan edetessä muutoksia. Myös metro kulkee normaalisti, mutta Sörnäisten metroaseman sisäänkäynteihin tulee muutoksia. Samassa yhteydessä uusitaan myös Sörnäisten metroaseman lippuhallin kattoa.

Lisätietoa Hämeentien liikennetiedotteessa

Maunulan Pirjontiellä tehdään johtosiirtoja, mikä vaikuttaa etenkin Maunulassa kulkeviin poikittaislinjoihin. Runkolinja 550 sekä bussilinjat 51, 52, 63 ja 552 siirtyvät poikkeusreiteille. Johtosiirtotyöt kestävät kesään 2020 asti, minkä jälkeen Pirjontiellä jatkuvat uuden pikaraitiotien rakennustyöt – jos Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustot hyväksyvät Raide-Jokeri-hankkeen uuden kustannusarvion.

Lisätietoa Maunulan liikennetiedotteessa

Syksyllä aloittava uudet runkolinjat 500 ja 510, ja uusi Pasilan asema ja joukkoliikenneterminaali avautuvat. Muutoksista Espoon ja Kirkkonummen puolella kerrotaan lisää HSL:n sivuilla.

JAA