Lux myös Korkeasaaressa 25.-12.-8.1.

Lux Korkeasaari valaisee lumileopardien tulevaisuutta

Korkeasaari osallistuu tänä talvena ensi kertaa Lux Helsinki -valotaidefestivaaliin. Kaupungin keskustaan rakentuvan reitin lisäksi festivaalilla on satelliittipisteitä, joista yksi sijoittuu Korkeasaareen. Lux Korkeasaari –valotaidereitti on avoinna 25.12.2019–8.1.2020, jolloin eläintarhassa on myös pidennetyt ilta-aukioloajat taiteen ihailua varten.

Lux Korkeasaari kerää varoja lumileopardien suojeluun. Jokaisesta tapahtumaan ostetusta pääsylipusta lahjoitetaan euro Snow Leopard Trustin suojelutyöhön lumileopardien elinalueilla.

”Pimeyden keskellä valotaide on inspiroiva ja toivoa tuova kokemus. Sen lisäksi, että tuomme valoa ja iloa vierailijoillemme, luomme valoisampaa tulevaisuutta uhanalaiselle lumileopardille. Korkeasaaren ja Lux Helsingin kumppanuus yhdistää kaksi helsinkiläistä toimijaa, jotka puhuttelevat laajaa asiakaskuntaa kaupungin asukkaista ulkomaisiin matkailijoihin”, kertoo festivaaliin osallistumisen taustasta Korkeasaaren markkinointijohtaja Susanna Silvonen.

Lux Korkeasaaren teokset julkistetaan joulukuussa. Valotaideteokset keskittyvät eläintarhan puistoalueille ja suunnittelussa on huomioitu, ettei valaisu häiritse eläimiä. Myös kävijöitä ohjeistetaan olemaan häiritsemättä eläimiä pimeässä taskulampuilla tai salamavaloilla.

Lisää aiheesta: